Diari Més

Subministraments

Cap veí de Roda aprofita el camió cisterna per abastir-se d'aigua

L’Ajuntament va posar ahir a disposició una gran quantitat d’aigua a veïns afectats per les restriccions

Els tècnics, ahir, provant les aixetes perquè l'aigua sortís correctament.

Cap veí de Roda aprofita el camió cisterna per abastir-se d'aiguaVicente M. Izquierdo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Roda de Berà va posar ahir en marxa una iniciativa gràcies a la qual els veïns d’un sector en concret es podien abastir d’aigua potable per poder fer front a les restriccions que està patint el municipi en aquests darrers dies. Ara bé, la resposta del poble no va poder ser pitjor. Cap rodenc va acostar-se a la cruïlla entre els carrers Berà i Major, on un camió cisterna va romandre des de les deu del matí fins passades les dues del migdia.

Aquest camió traslladava l’aigua a un punt amb quatre aixetes, les quals simplement van servir per provar el seu correcte funcionament, ja que ningú va aprofitar la proposta oferida pel consistori. Cal recordar que l’Ajuntament va recordar aquest dimarts, mitjançant un comunicat, que «per garantir l’abastament d’aigua per als usos prohibits, en aquesta zona (la confluència entre els carrers Berà i Major), l’Ajuntament implantarà provisionalment un sistema de subministrament a través de camions cisterna. El subministrament serà els dilluns, dimecres i divendres de deu del matí a dotze del migdia».

Cal recordar que, a causa de la problemàtica sorgida al pou de Cal Lorenç, s’han establert diverses restriccions. En algunes zones s’ha prohibit l’ús en boca de l’aigua, a causa dels nivells de terbolesa que té i que no la fan apta per al consum humà. En aquesta petita zona, on el consistori va oferir la solució amb el camió cisterna, ni es pot beure l’aigua ni es pot fer servir per cuinar aliments.

Mentrestant, segons va apuntar l’Ajuntament, per tal d’estabilitzar el cabal i els nivells de terbolesa del pou de Cal Llorenç, el consistori «continuarà reforçant-lo a través de camions cisterna els quals transvasaran aigua potable de la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona directament cap a la xarxa d’aigua municipal», tal com va apuntar en el comunicat. Des del consistori recorden també que s’injectarà aigua dels dipòsits del Pujol de la Morella i de l’Eixample, directament a la xarxa d’aigua, motiu pel qual es podrà notar una baixada de la pressió a les zones més altes del poble.

L’Ajuntament ha demanat a l’empresa adjudicatària de la redacció del projecte executiu de les obres de construcció del nou pou, que avanci, a la major brevetat, la memòria valorada que inclogui les actuacions mínimes que permetin la posada en funcionament i l’explotació de l’aqüífer del nou pou.

tracking