Diari Més

Societat

Cambrils estrena 11 panells per donar a conèixer la història del port i la seva cultura marinera

Ports de la Generalitat, l’Ajuntament i la Confraria de Pescadors han col·laborat en el contingut

Un dels panells amb el port de Cambrils de fons.

Cambrils estrena 11 panells per donar a conèixer la història del port i la seva cultura marineraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El port de Cambrils compta des d'aquesta setmana d'onzepanells divulgatius per donar a conèixer l’activitat pesquera, la història del port ila cultura marinera de la vila. Ports de la Generalitat i la Confraria de Pescadors han estat els encarregats d'elaborar el contingut, que també tracta sobre valor nutritiu del peix i buscaconscienciar els visitants de l’impacte que tenen els residus al mar.

El circuit consta d’onzeplafons ubicats a la zona de les xarxaires,on s’amarren les embarcacions d’encerclament i part de les d’arrossegament i a l’exterior de l’edifici de la llotja. El primer panell mostra un plànol del port amb l’itinerari, on cada plafó té un número per conèixer la ubicació dels altres.La informació es pot trobar en català, castellà, francès i anglès.

La iniciativa també ha comptat amb el suport del Museu d’Història il’Arxiu Municipal de Cambrils en l’elaboració dels continguts.El disseny, l’elaboraciói la instal·lació dels plafons hatingut un cost de 10.000 euros.

Els itineraris pedagògics formen part d’un projecte de Ports de la Generalitat que s’està duent a terme als ports pesquers de la costa catalana de l’àmbit de la seva competència.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el patró major de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Francisco Gil, han visitat el circuit pedagògic de la dàrsena pesquera aquest dijous.

Gómez ha explicat que «aquest és el primer circuit didàctic que posem en servei a la Zona Portuària Sud, i ara el nostre objectiu és continuar instal·lant aquests itineraris als ports pesquers de la costa ebrenca».

tracking