Diari Més

Els veïns del Francaset pateixen quatre incendis en menys d'una setmana

Els residents es mostren molt preocupats per les ocupacions de cases sense acabar on els inquilins hi deixen tot tipus de material com ara ferralla

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Roda de Berà, concretament de la zona del Francaset-Mas Roig, estan molt preocupats pels incendis i pels ocupes que s’han establert en aquest indret. De fet, en menys d’una setmana ja s’han produït quatre incendis en aquesta zona, dos d’ells, els darrers, van originar-se a l’interior d’un dels habitatges que ara es troben ocupats.

El primer incendi va tenir lloc ara fa sis dies, el passat dissabte 15 d’agost quan un solar del carrer Lola Anglada, 8, el qual va cremar amb violència a causa de l’estat de deixadesa en què es trobava aquest solar. «Un dia abans de l’incendi vaig enviar una instància a l’Ajuntament, però em van contestar que era un solar privat i que no podien fer-hi res», explica una de les veïnes d’aquesta zona, Mari Garcia. Concretament, des del consistori van respondre-li que «és una parcel·la privada» i que des de l’«Ajuntament fem els requeriments als propietaris de cadascuna perquè facin la neteja». Aquesta poca diferència de temps entre l’avís i l’incendi, fa que alguns veïns sospitin que el mateix propietari fos el causant de l’incendi. Una altra hipòtesi que hi ha sobre la taula és que els ocupes, que es troben en unes cases a tocar d’aquest solar, fossin els culpables del foc.

Aquest incendi va acabar cremant unes nou hectàrees i va provocar molta preocupació i neguit als veïns, ja que veien com les flames s’acostaven cada vegada més a casa seva. De fet, Mari Garcia explica que van haver de retirar els seus cotxes del carrer per precaució. «Ens va despertar un veí dient que hi havia un incendi en aquest solari vam sortir ràpidament a moure els cotxes de zona perquè estaven aparcats al carrer, a tocar de l’incendi», diu Garcia.

La tarda del passat dilluns es va produir un nou incendi a la zona, tot i que de menys afectació i que es va poder solucionar ràpidament. La preocupació ha tornat a créixer aquesta passada nit, quan s'ha originat un incendi a les cases que no estan acabades i que estan ocupades, un foc que ha tornat a cremar durant aquesta tarda, provocant el quart incendi en menys d’una setmana.

Tirar a terra les cases

«A banda de demanar a l’Ajuntament que cuidi més els carrers i instal·li papereres per reduir una mica la brutícia, també hem enviat diverses instàncies per posar solució a les ocupacions», detalla Mari Garcia, qui afegeix que «hem proposat que tirin les cases a terra o que les tapiïn perquè en aquest estat no hi pot viure ningú, i nosaltres estem molt preocupats pels ocupes». De fet, Garcia explica que la seva filla i les seves amigues tenen por d’anar soles al parc del costat per la presència dels ocupes.

En els dos primers incendis no es té clar quina podria ser la causa, però en els dos darrers els veïns tenen suficients arguments per pensar que van ser culpa dels ocupes d’aquestes cases, ja que es van originar al seu interior.

Una altra de les veïnes afectades remarca que «no estem en contra de les ocupacions, de fet, al barri tenim altres cases ocupades però els seus inquilins són molt respectuosos amb els veïns i amb les cases», i lamenten que «aquestes cases a mig construir no estan en condicions per viure». A més, també diu que «la primera casa d’aquestes es va ocupar a l’octubre i vam avisar de seguida a l’Ajuntament, però aquest no ha fet res i ara ens hem trobat en aquesta situació tan preocupant». «Aquests dos incendis de les cases sembla que no són massa importants, però no ho són perquè els Bombers han actuat ràpidament, perquè si no, ja tornava a cremar el solar del passat dissabte, que està encara més a prop dels habitatges dels veïns i dels seus cotxes», denuncia la veïna. Fonts de l’Ajuntament consultades per aquesta redacció reiteren que es tracta de parcel·les privades i que cada any envien el requeriment perquè les netegin, però que «alguns no ho han fet».

El tercer incendi es va produir la passada nit.

Els veïns del Francaset pateixen quatre incendis en menys d'una setmanaMari Garcia

tracking