Diari Més

Cultura

Art mural per dignificar l'espai urbà

Els Pallaresos impulsa Ep!, un projecte que vol atreure visitants a partir de noves creacions culturals

Justo Heras, conegut com a Megan, ha pintat nombrosos murals i plafons a Tarragona ciutat.

Art mural per dignificar l'espai urbàMegan

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Promoure la cultura i el talent del territori a la vegada que s’atreuen nous visitants a la localitat i es dignifiquen espais urbans. Amb aquest triple objectiu, l’Ajuntament dels Pallaresos ha impulsat la primera edició d’Ep!, un projecte d’art urbà que aportarà creacions murals en diversos indrets del municipi. En el marc d’aquest projecte, el pròxim dissabte i diumenge, es realitzaran un total de tres intervencions d’art mural en punts concrets del poble, que faran que zones sense atractiu passin a ser.

«Malgrat les dificultats que afronta avui dia el sector cultural, fem una aposta clara per la cultura de proximitat i la seva localitat», expliquen des de l’Àrea de Personal, Igualtat i Turisme de l’Ajuntament dels Pallaresos, àrea impulsora del projecte. Fa unes setmanes es van fer públiques unes bases en què es convidava a participar artistes d’arreu del territori a realitzar murals amb una doble temàtica: per una banda, el foment de la igualtat de gènere i la prevenció de la violència masclista; per l’altra, la promoció dels Pallaresos a través de figures il·lustres de la localitat. En total, es van rebre 20 sol·licituds d’artistes per participar en el projecte. Entre aquestes, un jurat conformat per set persones destacades de l’àmbit polític, associatiu i artístic del poble van decidir telemàticament les tres propostes que es realitzarien en aquesta primera edició.

Els artistes que hi participaran són Anna González (coneguda com a Maga), Justo Heras (Megan) i el col·lectiu A la Sombra, compost per Ferran Orta i Henry Knight. Tots ells intervindran en estacions transformadores que es troben ubicades a la cruïlla entre el carrer Gregal i Llevant, al carrer Noguera i a la prolongació del Camí dels Plans.

Tots ells han participat en altres iniciatives d’art urbà que s’han dut a terme prèviament en altres localitats del Camp de Tarragona. El duo pictòric A la sombra, per exemple, van prendre part en el projecte artístic reusenc E.30.241.9010, en el qual nombrosos artistes murals van pintar quadres elèctrics de la ciutat, o en el Galeria Urbana de Cambrils, on es van transformar parets de trama urbana en peces artístiques. Per la seva banda, Justo Heras és el creador de diverses pintures murals que es poden veure a Tarragona ciutat, com ara la sèrie de plafons Astrolabi.

Inicialment, Ep! incloïa altres propostes culturals que havien d’acompanyar la pintura mural. Tanmateix, en aquesta primera edició únicament es realitzaran les accions murals, per garantir el compliment de les directrius sanitàries.

'Submarí humà' és una de les creacions del duo A la sombra.

Art mural per dignificar l'espai urbàCedida

tracking