Diari Més

Història

Quan Kubala va trepitjar Sarral

La visita del futbolista va ser una de les activitats Saüqueja, una setmana d’activitats dedicada als joves

Ladislao Kubala signa autògrafs a Sarral durant la seva visita al municipi.

Quan Kubala va trepitjar SarralCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Sarral va rememorar la passada setmana la visita de Ladislao Kubala, un dels millors futbolistes de tots els temps i un emblema en el club en el qual va desenvolupar la major part de la seva carrera, el Futbol Club Barcelona. L’efemèride va tenir lloc en l’anomenada Saüqueja, una setmana d’activitats coorganitzada per l’Associació de Joves i l’ajuntament del municipi tarragoní.

La Saüqueja es dirigeix tradicionalment als joves, però aquest any, durant el confinament, es van treballar noves activitats per obrir-la a tot el poble. Les activitats en el marc de la festa sarralenca van arrencar el 6 d’agost i van finalitzar el passat dia 13, una setmana plena d’activitat en un any completament excepcional per la situació sanitària provocada pel coronavirus.

Kubala va visitar Sarral l’any 1975 i va esdevenir l’estrella del programa, l’activitat més seguida, tot i que també es va poder rememorar la visita, a Sarral, de la Selecció Espanyola de futbol. Ambdues fites van ser enregistrades per un dels veïns del municipi.

L’esdeveniment formava part del recull de pel·lícules rodades entre 1969 i 1989 pels propis veïns i que constitueixen una espècie de crònica de la vida quotidiana de la vila. Un taller de barreres arquitectòniques en el qual es va recórrer el poble amb els ulls tapats va ser un altre dels actes més populars de la festa, així com un vermut artístic amb una exhibició de pintura ràpida de Rustik Studio acompanyat a piano per Marco Cubedo per recaptar fons per La Marató de TV3, que dedicada a la Covid-19.

Una xerrada

La Saüqueja va finalitzar dijous amb la xerrada Compartint somriures amb els refugiats del món, a càrrec de l’associació Clown Science Dreams, que actua preferentment per a persones en situació de vulnerabilitat.

El regidor de Joventut del municipi, Ricard Miquel, va valorar molt positivament aquesta setmana d’activitats. «Fem una valoració molt positiva de la Saüqueja perquè entre tots hem aconseguit adaptar-la amb èxit a la situació de pandèmia. Malgrat que a tothom ens hauria agradat celebrar més actes festius a la nit», va dir el regidor, tot finalitzant que «agraïm la resposta responsable dels sarralencs i sarralenques, tot vetllant pel compliment de mesures de prevenció».

La prova que Kubala va jugar també a Sarral.

Quan Kubala va trepitjar SarralCedida

tracking