Diari Més

Atemptats Barcelona i Cambrils

Cambrils insta a frenar les ideologies de l'odi en l'aniversari del 17-A

El consistori assegura que «el millor homenatge que els podem fer és defensar la pau, la llibertat i la democràcia»

Imatge del mosaic instal·lat al passeig marítim de Cambrils.

Cambrils insta a frenar les ideologies de l'odi en l'aniversari del 17-AAjuntament Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Cambrils ha instat a frenar les ideologies de l'odi, en el tercer aniversari dels atemptats gihadistes d'agost de 2017, perpetrats a Barcelona i en aquest municipi tarragoní.

«Volem que els discursos de les ideologies de l'odi no puguin trobar cap espai ni vulnerabilitat on desenvolupar-se», diu el manifest, que també advoca perquè «la diversitat ens faci créixer cap a la llibertat».

El consistori expressa un «sentit record per a les víctimes, familiars i amistats» i afirma: «El millor homenatge que els podem fer és defensar la pau, la llibertat i la democràcia» des de «la diversitat de cultures, orígens, idees i creences».

El manifest també reivindica «mirar el futur sense perdre de vista el passat», sense «oblidar la tragèdia», però tampoc «l'onada de solidaritat» ni «el comportament cívic i exemplar» de la gent, ni «la professionalitat i eficiència» de les forces de seguretat i els equips d'emergències.

El manifest conclou: «Cambrils és una ciutat de pau, d'acollida i de solidaritat. I ho seguirem sent».

D'altra banda, l'Ajuntament informa que la memòria segueix molt present a través d'un mosaic instal·lat al passeig marítim i el web de l'arxiu municipal, que recull els documents creats durant l'espai de dol.

Però, sobretot, les accions contra el procés de radicalització, com diversos projectes de dinamització comunitària, plans d'inclusió, polítiques d'acollida i programes educatius.

tracking