Diari Més
Roc Muñoz

Alcalde de la Canonja

Festa Major

«Tenim una economia sanejada i no ajornarem cap inversió prevista»

El batlle explica que el consistori ha treballat perquè els ciutadans puguin gaudir de la festa amb seguretat i tranquil·litat

Muñoz explica que a partir de la segona quinzena d'agost ja es podran sol·licitar els ajuts econòmics.

Roc Muñoz, alcalde la CanonjaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—La Canonja encara els dies principals de la seva Festa Major d’estiu. Com han adaptat la programació al context actual?

—Som conscients que l’única fórmula vàlida per refer la Festa Major d’enguany davant de la incertesa és la responsabilitat. Hem procurat que aquesta responsabilitat es transformi en seguretat. Volem que la ciutadania assisteixi a la festa, però que ho faci amb la tranquil·litat que s’han adoptat totes les mesures possibles per tal que tots els actes es puguin gaudir amb seguretat, per a la qual cosa, s’ha hagut de transformar el contingut de molts dels actes.

—Com s’ha transformat?

—Hem comptat amb una plataforma online per tal de facilitar la reserva d’invitacions als actes, i hem preparat dos espais on, adoptant totes les mesures que ens marquen les disposicions i recomanacions de les autoritats sanitàries i de Protecció civil, es podrà gaudir amb comoditat i seguretat dels actes. Som conscients que aquesta forma no és la idealment festiva, però hem adoptat la millor fórmula que ens ha estat possible ateses les circumstàncies.

—El lema que defineix la festivitat enguany és «La festa de la responsabilitat». Quins consells dona perquè els canongins i canongines visquin una festa responsable?

—Els consells que puc donar són que es compleixin al màxim les normes de seguretat establertes, com són l’ús de mascareta en tots els espectacles, mantenir la distància social, rentar-se les mans sovint i evitar les aglomeracions. Especialment vull donar un missatge als joves que aquests dies sortiran a gaudir de la Festa Major, que ho facin de forma responsable i segura, evitant els botellons i els espais amb molta gent. Depèn de tots que la festa vagi bé i que no es produeixin contagis.

—Al juny aprovaven un paquet de mesures econòmiques i socials per ajudar famílies i empreses i quedaven pendents els procediments administratius per estar disponibles. Ja s’han obert les convocatòries perquè els veïns puguin sol·licitar-les?

—Encara no, calculem que la segona quinzena d’agost ja es podran demanar els ajuts a través de la seu electrònica, aquest seria el procediment recomanat, o a les oficines habilitades a l’edifici de la plaça de Catalunya, en horari de matins de 9 a 13 hores.

—Després de l’aturada d’activitat i les posteriors peticions de l’Ajuntament, el CAP La Canonja ja ha reprès la seva total activitat?

—El tema del consultori de la Canonja és un dels que més em preocupen i que encara no està resolt del tot. Durant els mesos del confinament va estar tancat i ens van dir que no obririen fins al setembre. Després de moltes pressions al Departament de Salut vam aconseguir que obrissin amb cita prèvia i només als matins a mitjans de juny. Però l’atenció és insuficient. No responen a les trucades i cada dia ens arriben queixes del consultori. És una llàstima que després de l’esforç fet amb el nou edifici, encara estiguem patint la manca de recursos per tenir-lo obert en plenes condicions. Des de l’Ajuntament però seguirem lluitant per tenir el consultori que ens mereixem.

—En quin punt es troba el projecte de l’edifici polivalent de la Rambla 15 d’abril?

—Ja està gairebé acabat, falten alguns detalls i mobiliari però esperem que en l’últim trimestre de l’any el puguem obrir.

—Vinculat a aquest edifici, tenienprevist fer una remodelació urbanística de la zona. La mantenen en la seva agenda d’inversions o les necessitats sorgides arran de la pandèmia els han fet ajornar aquest i d’altres projectes?

—No ajornarem cap actuació ni cap inversió que ja teníem previstes. Tenim una economia municipal sanejada i això ens permetrà cobrir els fronts d’actuació i entre ells s’hi troba la remodelació urbanística de la Rambla 15 d’abril, entre altres.

—El primer semestre de 2020 era la data en què es preveia l’inici de les obres de rehabilitació de l’Orfeó Canongí. Amb quin calendari treballen ara?

—Pel que fa a l’Orfeó Canongí, les obres ja estan adjudicades i s’iniciaran durant el mes de setembre.

—Indicava, en entrevistes passades, que el Museu del Mamut hauria d’estar actiu el 2021. L’aturada obligada durant l’Estat d’Alarma ha endarrerit aquesta data?

—Segurament serà ja el 2022 perquè la pandèmia també ha afectat el desenvolupament de les obres del Centre d’Interpretació. La setmana passada la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona va aprovar la modificació puntual del POUM per excloure la finca de l’Hort de l’Abeurador del pla especial de les hortes. Això permetrà acabar les obres de rehabilitació i ampliació de l’edifici del Mas de l’Abeurador per destinar-ho a Centre d’Interpretació del Jaciment Arqueològic del Barranc del Boella.

tracking