Diari Més

Societat

Es disparen les festes en domicilis particulars a Roda de Berà

La Policia Local ha notat un gran increment de trucades de veïns que no suporten el soroll, sobretot a la zona de la platja

El carrer Vallespir és un dels més transitats de la zona de la platja de Roda de Berà.

Es disparen les festes en domicilis particulars a Roda de BeràVicente M. Izquierdo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les trucades a la Policia Local de Roda de Berà amb queixes de festes en domicilis particulars s’han multiplicat aquest estiu. El cos policial es desplaça constantment a habitatges per intentar esbrinar si el soroll supera els límits permesos i també ho fa a parcs i zones comunes, ja que també hi ha constància de festes que hi estan proliferant. Els anomenats botellons.

Aquesta situació s’ha fet molt notòria a la zona de la platja del municipi de la Costa Daurada, un indret on, estiu rere estiu, visitants de tots llocs decideixen passar part o totes les seves vacances, acompanyats d’amics o de la família.

El coronavirus ha provocat molts canvis en la vida quotidiana de les persones, també en les que marxen de casa en època de vacances. Un d’aquests canvis és el fet de traslladar la festa a casa, tenint en compte que les discoteques estan tancades i que els locals d’oci o bars i restaurants tenen un aforament més limitat i estan obligats a obrir amb mesures més restrictives que les habituals.

Així ho justifica Pere Virgili, alcalde rodenc, qui reconeix que «s’ha produït un increment de trucades a la policia de veïns que alerten que el del costat té la música massa alta, crida molt o parla molt fort. La gent ha perdut la paciència». Aquesta situació es produeix a «totes hores», tot i que predomina a les nits. Virgili recorda que «la Generalitat va prendre la determinació de tancar l’oci nocturn i sembla que la gent ha decidit emportar-se la festa a casa».

Decomisen alcohol

La Policia Local, segons Virgili, està treballant dia i nit per a atendre aquestes queixes. «En ocasions, arriben al lloc i no hi ha ningú i, en d’altres, sí que criden l’atenció, tant en cases particulars com al carrer», apunta l’alcalde rodenc.

Pel que fa als botellons, Virgili reconeix que alguns dies «hi ha decomisos d’alcohol al carrer, però no són gaire significatius». Per altra banda, arran del ferit a punta de navalla fa algunes nits a la zona marítima de la localitat, Virgili és de l’opinió que «és un cas aïllat» i que «la inseguretat no ha crescut al municipi» aquest estiu.

tracking