Diari Més

Esports

Marxa aquàtica a la Costa Daurada

Creixell, Cambrils i Salou acolliran proves del Circuit Català de Marxa Aquàtica

Imatge d'arxiu d'un dels esdeveniments de marxa aquàtica de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

Marxa aquàtica a la Costa DauradaFEEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les platges de Salou, Creixell i Cambrils són els escenaris triats pel debut de la Marxa Aquàtica a Catalunya, una nova modalitat esportiva que ja fa anys que es practica a França i que ha arribat a Catalunya per quedar-se. La Federació d’Entitat Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha estat l’encarregada de la seva reglamentació. El primer circuit i campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica ja té dates i es durà a terme a Salou (el 30 d’agost), Creixell (el 30 de setembre), Castelldefels (19 de setembre) Roses (el 26 de setembre) i Cambrils (el 4 d’octubre). Des de l’Ajuntament de Creixell, s’han felicitat per l’arribada d’aquest esport al municipi: «Molt contents que la nostra platja hagi estat escollida per aquest debut i es pugui donar continuïtat així al primer contacte amb aquest esport que es va dur a terme a Creixell el passat 18 de juliol de la mà del C.R. Muntanyenc Creixell Amics d’Atletisme Creixell Associació i promogut per l’Ajuntament de Creixell». «Hi ha un grup que ha començat a practicar aquest esport i hem aconseguit esdevenir una de les cinc seus del circuit. Volem ajudar la FEEC a donar a conèixer aquest esport i que vegi els beneficis que té. Requereix molt d’esforç i té menys impacte que d’altres esports que es practiquen sobre altres superfícies. El pot practicar gent que tingui problemes de turmell o al maluc», explica el regidor d’Esports de Creixell, Francesc Sentís. A Creixell, l’esdeveniment esportiu se celebrarà a la platja del Gorg. A hores d’ara, l’Ajuntament de Creixell està a l’expectativa sobre quanta gent hi podrà atraure. La competició, això sí, «es farà seguint les mesures de prevenció per la covid-19», afirma Sentís.

La marxa aquàtica és un esport que va néixer l’any 2005 a les platges del nord de França (més concretament, a Dunkerke i Bray-Dunes). Als beneficis del senderisme habitual, hi suma l’augment de l’esforç i el control del moviment, perquè les cames estan sempre submergides, i també, quan es fa amb un rem, la necessitat de fer treballar tot el cos coordinadament. Els francesos en diuen longe-côte, marche aquatique, marche en mer o també randonnée aquatique. I demostra l’origen francès el fet que els anglesos en diguin long-cost i French water walking.

El Circuit Català de Marxa Aquàtica és una activitat no competitiva desenvolupada pel Comitè Català de Marxa Aquàtica i adscrit a l’Àrea d’Excursionisme de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), oberta a les entitats adherides a la FEEC, que agrupa un conjunt de proves de Marxa Aquàtica en les que preval l’estímul de la superació personal, la pràctica correcta de la tècnica, l’assoliment d’una pràctica saludable i de benestar i la germanor i la solidaritat entre els participants. El circuit català, segons la FEEC, «ha de contribuir a la difusió d’aquesta nova disciplina esportiva». Segons el reglament del Circuit Català de Marxa Aquàtica que publica la FEEC, l’objectiu del circuit és el de reconèixer l’esforç del participant i de les entitats excursionistes que a través de la participació dels seus socis són representades al CCMA. També pretén fomentar la salut i el benestar a través de la pràctica de l’esport i fer difusió del patrimoni natural i cultural. Les proves es faran caminant per un medi aquàtic (preferiblement platja), en terreny pla sense obstacles i amb el nivell de l’aigua a l’alçada del diafragma d’una persona d’estatura mitjana. El Bon Nivell d’Immersió –BNI– se situa entre el melic i les aixelles. La marxa es realitza en grup o grups i en fila índia (preferentment), fent relleus periòdicament a la persona capdavantera. Una correcta tècnica de progressió es basa a caminar amb el cos lleugerament inclinat endavant, impulsant-se amb la part davantera dels peus, i ajudant-se amb l’impuls de les mans o bé d’una pala de rem.

tracking