Diari Més

Urbanisme

Llum verda a la limitació dels centres de culte al sector 3 de Salou

La tramitació per la modificació puntual del POUM va començar l’any 2016 i, finalment, Urbanisme ha donat el vistiplau

Entre els centres de culte ja existent, Salou gaudeix d'un de l'església protestant.

Llum verda a la limitació dels centres de culte al sector 3 de SalouFB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona ha donat llum verda a la modificació puntual del POUM de Salou que permet limitar la instal·lació dels nous centres de culte que es vulguin obrir al municipi al sector 3 del pla de les Pomeres-Barenys, al nord del municipi.

La nova es va començar a tramitar a finals de l’any 2006 per evitar que els centres de culte s’ubiquin a edificis residencials amb els problemes de convivència que això comporta. Després de poc més de tres anys, la limitació a un indret concret del municipi entra en vigor, però les futures noves llicències encara hauran d’esperar fins que no es duguin a terme les obres de canalització del barranc de Barenys, les quals podrien començar el pròxim any. «Es va instal·lar una mesquita en un bloc residencial i va provocar moltes queixes entre el veïnat quan organitzaven celebracions que concentraven un gran nombre de persones. Es van produir altres peticions d’obertura, de manera que vam decidir regular-ho amb l’objectiu de garantir la convivència entre les pràctiques que realitzen les comunitats religioses i la resta de la població», explica el regidor de Territori de Salou, Marc Montagut.

Fins ara, el POUM admetia l’ús religiós a les plantes baixes o en edificis exclusius dels blocs aïllats plurifamiliars. Per tant en un mateix edifici, amb ús principal residencial i plantes baixes comercials hi existia la possibilitat d’instal·lar un centre de culte «activitat que per raons de diversitat d’usos, mobilitat, aforament, etc., pot generar problemes de convivència», recollia el consistori en la proposta, la qual ha hagut de ser acompanyada de diversos estudis en els quals, entre d’altres, es conclou que cal atendre les possibles futures necessitats religioses. L’estudi sociodemogràfic que incorpora el text refós que té llum verda, afirma que la població de Salou assolirà els 28.000 habitants el 2026. Pel que fa al registre d’equipaments i entitats que es compten com a existents hi ha: quatre esglésies catòliques, una de protestant i dues esglésies evangèliques. Hi ha nou centres culturals on ocasionalment s’ofereixen activitats religioses.

Els centres de culte ja oberts fora del sector 3 no podran tornar a reobrir en cas que donessin de baixa la seva activitat.

tracking