Diari Més

175 denúncies en un mes a Salou per no portar mascareta a la via pública

El 40% dels infractors són estrangers i la majoria de casos es detecten durant la nit

Pla obert d'una dona passejant un gos vora una terrassa del passeig de Salou pràcticament sense clients

175 denúncies en un mes a Salou per no portar mascareta a la via públicaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Local de Salou ha interposat 175 denúncies des del 8 de juliol per incomplir l'obligatorietat de dur mascareta a la via pública. Segons les dades facilitades per l'Ajuntament, un 60% de les persones denunciades són de nacionalitat espanyola i la resta són estrangeres, majoritàriament franceses. Més de la meitat de les denúncies s'han posat a la nit, que és la franja horària en la qual s'observa més incompliment. L'alcalde, Pere Granados, ha recordat que la mascareta és essencial per fer front a la propagació de la covid-19 i minimitzar el risc de contagi. El batlle ha posat en valor «l'actitud responsable de majoria de la ciutadania»i ha assenyalat que «el nombre de persones que no compleixen amb la normativa és minoritari».
Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha destacat «l'excel·lent i eficaç actuació policial a l'hora d'actuar per l'incompliment de l'obligatorietat de portar mascareta a la via i espais públics». El regidor també ha agraït «el comportament cívic de la població de Salou, que prioritza la seva pròpia salut i la de les persones del seu entorn».

És obligatori l'ús de mascareta a la via pública, als espais a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, i el seu incompliment comporta una sanció de 100 euros.

14 denúncies a Tarragona

Per la seva banda, fins dimarts la Guàrdia Urbana de Tarragona havia interposat 14 denúncies a la ciutat per no dur mascareta, segons han informat a l'ACN fonts municipals. Així doncs, mentre a Salou la xifra mitjana de denúncies se situa al voltant de les cinc diàries, a Tarragona és tot just d'una cada dos dies.

tracking