Diari Més

Agricultura

Unió de Pagesos demana als Mossos més vigilància per prevenir robatoris en època de collites

També han posat de manifest els inconvenients per les obres de la C-51, entre Valls i el Vendrell

Pla general de la reunió entre membres del sindicat Unió de Pagesos i responsables dels Mossos d'Esquadra a la seu del 112 a Reus.

Unió de Pagesos demana als Mossos més vigilància per prevenir robatoris en època de collitesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos ha traslladat avui al cap de la Regió Policial Camp de Tarragona i altres responsables dels Mossos d’Esquadra la necessitat d’incrementar la vigilància a les zones rurals d’aquestes comarques, coincidint amb l’època de les collites per evitar possibles robatoris. El sindicat ha fet aquesta demanda en el marc d’una reunió a la seu de l’edifici 112 de Tarragona, amb representants dels Mossos i dels Agents Rurals. Unió de Pagesos ha estat representat pel coordinador territorial del Camp de Tarragona, Pere Guinovart, i pels responsables comarcals del sindicat.

Per al sindicat, cal intensificar el patrullatge i la vigilància en els mesos en que s’inicia la verema, es comencen a plegar l’avellana i l’ametlla i comença la collita de garrofa. Unió de Pagesos també ha demanat als responsables dels Mossos que vetllin per les zones hortícoles i que augmentin el control per evitar que el producte robat es posi en circulació.

El sindicat també ha posat de manifest els inconvenients que suposa el fet que en plena època de collita hagin començat les obres de millora de la via de servei de la C-51, entre Valls i el Vendrell, des de la rotonda que va cap a Masllorenç fins a la Bisbal del Penedès per transportar la verema fins a Vilafranca, i sense que Carreteres hagi ofert cap alternativa.

Tot i que Unió de Pagesos manté reunions de coordinació amb els Mossos d’Esquadra periòdicament amb l’objectiu de vetllar per la seguretat al camp i evitar robatoris i actes vandàlics, la trobada d’avui també ha servit per tractar la situació en el marc de la pandèmia per la covid-19, tenint en compte que, després del confinament es van accentuar les situacions d’inseguretat en augmentar els casos de comportaments incívics, entre els quals abocaments de runa i trencament d’infraestructures de reg, a les zones agrícoles periurbanes, especialment al Tarragonès.

tracking