Diari Més

Salut

Un pacient oncològic dona 25.000 euros a la Lliga contra el Càncer de Tarragona i l'Ebre

Els diners es destinaran a finançar un estudi sobre 'La metabolòmica en el càncer colorectal'

Els diners de la donació es dedicaran a la investigació sobre la malaltia.

Un pacient oncològic dona 25.000 euros a la Lliga contra el Càncer de Tarragona i l'Ebre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pacient oncològic que ha volgut mantenir-se en l'anonimat ha fet una donació de 25.000 euros a la LLiga contra el Càncer de Tarragona i les Terres de l'Ebre, segons que ha fet públic la mateixa organització social.

La donació es dedicarà al finançament d'un estudi que ja estan en marxa i que serviran per aconseguir diagnòstics més precoços a diferents tipus de càncers. També, segons apunten des de la Lliga, servirà per a fer el seguiment de malalts dignosticats i, «identificar-ne passibles recaigudes de manera ràpida». L'estudis se centre en analitzar els metabòlits, «unes 'substàncies' que sorgeixen de les reaccions quñimiques que es produeixen constantment en el nostre organisme». El projecte duu el títol de 'La metabolòmica en el càncer colorectal'

L’estudi es portarà a terme en pacients de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i a l'Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili. Es farà amb la col·laboració de la Metabolomics Platform de la URV i de l’Institute for Bioengineering of Catalonia de la UB, els quals s’encarregaran de fer les mesures i de dissenyar els algoritmes d’intel·ligència artificial per a «llegir» tota la informació dels centenars de metabòlits que es troben en la orina dels pacients, i així decidir quins d’aquests metabòlits es troben en major o menor quantia en els individus sans o en els malalts.

tracking