Diari Més

Salut

Queixes contínues a la Canonja pel servei de cita prèvia del consultori

L’equipament no té línies telefòniques suficients amb què molts usuaris no poden contactar-hi i acaben anant-hi a Bonavista

Persones esperant ahir a les portes del CAP de Bonavista, del qual depèn el centre de la Canonja.

Queixes contínues a la Canonja pel servei de cita prèvia del consultoriCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou sistema per demanar hora per anar al metge implantat a tots els centres d’assistència primària està generant queixes diàries a la Canonja, on la majoria d’usuaris acaben desplaçant-se al CAP de Bonavista quan, després d’intentar contactar amb el consultori durant hores i hores, ningú agafa el telèfon. Mentrestant, a les portes del CAP de Bonavista es registren cues cada dia. «No hi ha suficients línies de telèfon, no és que no el despengin, és que no en tenen. La gent pot passar tot un matí trucant i no aconsegueixen obtenir cita», explica la regidora d’Acció Social, Francisca Márquez.

Després que el consultori mèdic tanqués durant el confinament i que s’anunciés que no s’obriria fins al setembre, l’Ajuntament de la Canonja va pressionar per aconseguir la seva reobertura. «Els primers dies es formaven llargues cues a la porta perquè molta gent, després de trucar una vegada i una altra, acabava plantant-se a les portes del consultori. Es va produir una situació singular. Com que no podien atendre sense cita prèvia i part de la façana té uns maons perforats, el personal del centre i els usuaris parlaven des d’una part i l’altra de la paret per saber el motiu de la visita: semblava un confessionari. Això només va ser uns dies. S’ha de demanar cita per telèfon, però és molt difícil contactar i, quan ho aconsegueixen, sovint diuen que trucaran. La gent està molt nerviosa, no hi ha dia que no rebem dues o tres queixes», assegura la regidora, qui recorda que el servei assistencial no depèn de l’Ajuntament, tot i que el consistori està mantenint un contacte continu amb els responsables per aconseguir-ne millores.

El consultor va obrir, però ho ha tornat a fer en horari d’estiu: només durant els matins. Les urgències de la Canonja s’atenen a Bonavista i, si són en horari nocturn, els pacients s’han de desplaçar a la Granja o a l’Hospital Joan XXIII. La regidora recorda que el consultori mèdic de la Canonja continua tenint sales tancades, mentre a Bonavista es formen cues. El consultori de la Canonja va estrenar instal·lacions però «no s’ha millorat el servei» i les reivindicacions continuen sent les mateixes d’abans de la pandèmia: reclamen més metges i que, durant l’estiu, pugui obrir a les tardes i s’evitin els desplaçaments a Bonavista.

tracking