Diari Més

Municipal

El plenari de Vila-seca aprova destinar més d'un milió d'euros en subvencions de caire social i econòmic

S’ha aprovat també una nova ordenança de tinença responsable d’animals

S'han aprovat per unanimitat les mesures que pretenen pal·liar els efectes de la crisi de la covid-19 al municipi.

El plenari de Vila-seca aprova destinar més d'un milió d'euros en subvencions de caire social i econòmicCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El plenari de l'Ajuntament de Vila-seca celebrat aquest dijous 6 d'agost ha aprovat tot un seguit d'acords amb molt contingut social. Del total de 18 punts presentats a l'orde del dia, 9 d'ells han estat sobre bases reguladores de subvencions de suport a les famílies, entitats i als diversos sectors econòmics, i una moció conjunta aprovada que fa referència a mesures extraordinàries tributàries pel teixit comercial i de restauració per pal·liar efectes de la covid-19.

De fet, el plenari municipal ha aprovat gairebé per unanimitat les bases reguladores de tot aquest conjunt de mesures referenciades en diferents partides que permetran subvencionar la instal·lació de plaques fotovoltaiques i els seus equips als habitatges o comunitats de propietaris. També se subvencionarà la rehabilitació d'habitatges al centre històric i les façanes a tot el municipi. Per altra banda s'instal·laran ascensors o elevadors de persones per tal de suprimir les barreres arquitectòniques a les cases que ho requereixin.

En l'àmbit de l'educació, s'atorgaran subvencions a famílies amb fills escolaritzats a les llars d'infants de titularitat privada, alhora que es concediran beques destinades a l'alumnat de l'escola de música i el conservatori professional. Les famílies que ho necessitin rebran també una ajuda econòmica per al pagament del lloguer.

S'ha aprovat en el plenari un programa per impulsar l'ocupació amb la concessió d'incentius a les empreses i nous emprenedors. I en l'àmbit social s'atorgaran subvencions a programes que fomentin l'esport com a eina cohesionadora, integradora i educativa.

Pels efectes de la covid-19, s'ha decidit que es tornarà l'import de la recollida d'escombraries als comerços i també es retornaran ingressos indeguts als paradistes el mercat dels encants.

D'altra banda, el plenari municipal ha aprovat per unanimitat una nova ordenança de tinença responsable d'animals de companyia.

Finalment, el Ple de l'Ajuntament de Vila-seca ha debatut també tres mocions presentades pels grups municipals que han estat aprovades per unanimitat. Dues presentades pel grup municipal deVSCper a la suficiència financera dels ens locals i una altra per sol·licitar l'adhesió a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública (AMEP). La tercera moció aprovada ha estat presentada per tots els grups municipals per l'aplicació de mesures extraordinàries tributàries al teixit comercial i de restauració del municipi de Vila-seca per tal de pal·liar els efectes de la covid-19.

tracking