Diari Més

Govern

Torredembarra obre un expedient a la contracta de recollida d'escombraries

L’Ajuntament afirma que no s’han realitzat ni els buidats dels contenidors ni les neteges interiors, entre d’altres incompliments

A partir d'avui comença una campanya de reforç de recollida porta a port a diferents barris.

Torredembarra obre un expedient a la contracta de recollida d'escombrariesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Torredembarra obrirà un expedient per a la possible finalització del contracte del servei de recollida d’escombraries. Segons el consistori, l’empresa concessionària, ha incomplert alguns dels compromisos recollits en el contracte, com ara no finalitzar serveis de recollida de poda, no haver fet els buidats de contenidors establers ni les seves neteges interior o no haver recollit les bosses de residus que es troben a terra. L’Ajuntament concedirà el tràmit d’audiència a l’empresa Norvert encarregada del servei.

La incoació de l’expedient per a la resolució del contracte del servei de recollida i transport de residus del municipi es debatrà al ple extraordinari que se celebrarà el pròxim dijous, 6 d’agost, a les deu del matí i de manera telemàtica. La proposta que es porta a ple contempla l’obertura d’un expedient a aquest empresa del mes de novembre passat, quan ja es van detectar un seguit d’incompliments contractuals. Ara, segons el consistori torrenc, s’hi suma l’informe elaborat el mes de juliol d’enguany «amb un relat extens de totes les deficiències detectades des de l’inici de l’estiu que ha estat l’època més conflictiva amb la finalització de l’estat d’emergència per la covid-19, la qual cosa va permetre la mobilitat entre regions sanitàries, que va comportar l’arribada massiva de persones amb segona residència a Torredembarra».

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que tot plegat ha coincidit amb un conflicte intern entre empresa i treballadors i ha recordat que la Regidoria de Sostenibilitat ha destinat operaris propis a netejar els voltants dels contenidors durant els matins. També ha reconegut que, en els darrers dies, la situació ha millorat i que l’empresa adjudicatària del servei, per pal·liar el problema, va contractar una empresa d’inserció social per dur a terme la neteja als voltants dels contenidors durant la tarda, de dilluns a dissabte. Paral·lelament a la proposta d’incoació de l’expedient per a resoldre el contracte, la regidoria de Sostenibilitat ha obert 26 expedients sancionadors a persones per llençar deixalles a la via pública.

D’altra banda, a partir d’avui i fins al 8 d’agost es durà a terme una campanya de reforç de la recollida d’escombraries porta a porta als barris de Babilònia, de Sant Jordi i de Clarà de Torredembarra. Per aquest motiu, s’ubicaran uns punts fixos de repartiment de material de deu del matí a una del migdia en diferents punts.

tracking