Diari Més

Mossos va interposar 12.273 multes a tot Tarragona per incomplir el confinament

La tarragonina ha estat la segona província on més sancions s’han posat per aquest motiu i per part de la policia catalana

Imatge d'arxiu d'un control de Mossos a la T-11 a Tarragona.

Mossos va interposar 12.273 multes a tot Tarragona per incomplir el confinamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant tot l’estat d’alarma, entre el 14 de març i el 21 de juny –quan el govern en va decretar la finalització– els Mossos d’Esquadra van interposar 12.273 multes per incomplir l’ordre de confinament. L’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus va arribar a la seva fi amb un total de 1.228 detinguts i més de 150.000 denúncies a Catalunya. Durant aquests mesos, saltar-se el confinament ha comportat propostes de sanció que podíen comportar multes des dels 600 euros per desplaçaments no autoritzats fins als 10.400 per organitzar o participar en activitats de grups que suposen risc de contagi, segons les dades aportades d’Interior.

Del total de multes a tot Catalunya, 81.345 es van aixecar per incompliment del confinament entre el 14 de març i el 28 de maig, quan tot el país seguia dins de les limitacions vigents durant la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma decretada pel govern. D’aquestes, 11.464 sancions es van imposar a la província de Tarragona: 2.281 a la regió policial de les Terres de l’Ebre i 9.183 a la de Camp de Tarragona. Del total de sancions per aquest motiu a tot Catalunya, la majoria de multes es van posar les tres regions policials de Barcelona. En aquest sentit, Tarragona ha esdevingut la segona província on els Mossos van proposar més sancions per l’incompliment del confinament. En les últimes setmanes abans de començar les fases de desescalada –entre el 29 de maig i la finalització de l’estat d’alarma– els mossos encara van posar unes 809 multes més entre les dues regions policials tarragonines.

La desescalada es va començar el 4 de maig amb l’entrada de tots els territoris en la fase zero del pla i després de cinquanta dies de confinament. Abans d’aquesta dada, el cert és que, segons les dades aportades per la conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya, el nombre de sancions interposades pels Mossos es van anar reduint, setmana a setmana

La setmana del 13 al 19 d’abril, la regió policial de les Terres de l’Ebre va acumular 192 denúncies per desobeir l’ordre de confiament. Aquest total es va incrementar lleugerament la setmana següent, entre el 20 i el 26 d’abril, amb 214 multes. Finalment, abans de l’entrada de tot el territori a la fase zero de desescalada, aquesta regió policial va registrar-ne 157. A la regió del Camp de Tarragona es va produir també una seqüència en disminució pel que fa a les multes interposades pel cos de la policia catalana durant les tres setmanes esmentades, amb 1.191 multes la primera setmana, 860, la segona i 728, la tercera. El 8 de juny, les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre entraven en la fase 3 del desconfinament progressiu i es permetia, per fi, la mobilitat entre ambdós territoris.

tracking