Diari Més

Serveis

El Catllar, la Riera i la Nou de Gaià estan sense connexió des del dijous

Una avaria a la xarxa de fibra òptica de Telefònica ha deixat els municipis sense telèfon ni internet

La connexió va tornar diumenge però dilluns va fallar de nou.

El Catllar, la Riera i la Nou de Gaià estan sense connexió des del dijousDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els municipis del Catllar, la Riera de Gaià i la Nou de Gaià estan sense connexió a Internet i sense telèfon des de dijous passat per una avaria a la xarxa de fibra òptica de Telefònica. Això no ha comportat només que els residents estiguin incomunicats, sinó que també està complicant el dia a dia dels comerços, ja que no poden cobrar als seus clients amb targeta de crèdit. L’avaria afecta més als municipis de la Riera i la Nou de Gaià, ja que és aquí on hi ha més abonats a Telefònica, mentre que al Catllar afecta només a una part.

«La gent està molt enfadada», exclama l’alcalde del Catllar, Joan Morlà, qui afegeix que «justament ha passat això quan és més important pagar amb targeta de crèdit per evitar possibles contagis de covid-19». En concret, el Catllar, la Riera de Gaià i la Nou de Gaià van quedar incomunicats el passat dijous, 30 de juliol a les 13 hores i no van recuperar la connexió telefònica i a Internet fins al diumenge a les 12 h. Amb tot, la línia va tornar a fallar ahir, dilluns, a les 14 h. i, al tancament d’aquesta edició cap dels tres municipis havia recuperat encara la connectivitat. Així doncs, acumulen ja més de 84 hores incomunicats, 72 de les quals completament seguides. L’empresa no ha comunicat directament a cap dels consistoris quina és la causa d’aquesta falta de subministrament, tot i que l’alcalde del Catllar detalla que «sembla que hi ha un repetidor espatllat». Per la seva banda, el regidor de les TIC de la Riera de Gaià, Oriol Monclús, explica que «ens han arribat dues versions, una en la qual diuen que hi ha hagut un robatori del cable que ens subministra, i l’altra que el tall del subministrament ha estat provocat per unes obres a la depuradora de Torredembarra que han acabat malmetent una canonada», per a Monclús, aquesta darrera causa sembla la més probable.

«Quan vam perdre la connexió vam trucar a Telefònica però ens deien que no hi havia cap incidència», denuncia Monclús, qui afegeix que «no va ser fins al dijous a la tarda que ens va dir que hi havia una ruptura massiva que durant el dijous havia de quedar solucionada», però al final es va acabar allargant fins diumenge a les 12 h. i va tornar a començar ahir a les 14 h. Sobre aquest segon tall del subministrament, ni els ajuntaments del Catllar ni la Riera de Gaià tenen cap explicació per part de l’empresa, ni saben quan s’allargarà.

Factures pendents

«Estar sense Internet ni telèfon ha provocat que estiguem incomunicats, per sort, no ha passat res, però si algun veí hagués necessitat assistència mèdica, hauríem d’haver anat pels racons del poble buscant una mica de cobertura», lamenta Monclús. L’avaria no només va afectar els domicilis, on actualment encara hi ha moltes persones fent teletreball, sinó que també va afectar els negocis. «Els establiments van haver de fer factures a mà que hauran de cobrar quan torni la connexió, perquè sense Internet no es pot cobrar amb datàfon», diu Monclús, qui afegeix que «a més, ara tots aquests establiments hauran d’esperar que els veïns que han anat a comprar que no podien pagar en efectiu, tornin quan ja es pugui cobrar amb targeta per a abonar el que van comprar durant aquests dies». Des de l’Ajuntament de la Riera de Gaià han decidit enviar una reclamació a Telecomunicacions de la Generalitat, i no a Telefònica perquè «siguin conscients de com hem estat durant aquest cap de setmana i com continuem a dia d’avui. Després que Telecomunicacions ja faci una queixa a Telefònica», argumenta el regidor de la Riera.

tracking