Diari Més

Medi Ambient

La Mascletà aconsegueix pondre ous en un nou niu a la Pineda

S'han comptabilitzat 74 ous i s'han traslladat prop del primer niu per facilitar la seva custodia

Els tècnics desenterrant els ous.

La Mascletà aconsegueix pondre ous en un nou niu a la PinedaNuria Miret

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de molts intents, la tortuga babaua Mascletà ha pogut pondre per segon cop ous a la platja de la Pineda. Ho ha fet aquesta matinada cap a la zona del Cargol, a pocs metres de la zona humida dels Prats.Els tècnics de la Fundació CRAM, han desenterrat 74 ous, els quals s'han traslladat més a prop de la zona de primer niu, on resten uns 90 dels 141 que va pondre.

Segons ha informat el GEPEC-Edc a Diari Més, la caretta caretta ha sortit de l'aigua cap a les tres de la matinada i ha trobat les condicions òptimes per fer la posta. La babaua aquest cop ha posat 74 ous.

Es dóna el cas que la nit anterior havia fet un niu però aquest es trobava completament buit. Des de principi de setmana, els voluntaris del GEPEC-Edc i tècnics de la Generalitat fan transectes per la platja de la Pineda per seguir el rastre de la tortuga i vigilar noves postes.Les babaues fan entre 3 i 5 postes a l'any. Representants de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina no descarten que torni a intentar-ho d’aquí a mitjans d'agost.

Aquest nou niu es troba molt més apartat del primer, que el va fer cap a la zona del Racó de la Pineda, a l'extrem oposat de la platja. Personal tècnic del Departament de Territori i Sostenibilitat ha comprovat que el niu es trobava en una àrea inundable, inclosa dins la Xarxa Natura 2000, amb perill de desaparèixer en cas de llevantada. També la presència estable a la zona d’una parella de guineus feia perillar la posta.

A més per facilitar la custodia dels nius que fan els voluntarisde l'entitat ecologista, els ous d'aquesta matinada s'han desenterrat i s'han dipositat prop del primer niu que va fer la Mascletà perquèsegueixin el seu curs natural. S'espera que les primers ous facin eclosió aproximadament el proper 16 de setembre.

Des del GEPEC-Edc han volgut remarcar la gran feina feta i la implicació dels tècnics de l'Ajuntament de Vila-seca des de l'aparició del primer rastre de la tortuga Mascletà.

També s'han implicat la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat, el Servei territorial de Tarragona, el Projecte Caretta de la Universitat de Vic, la Universitat de Barcelona i els Agents Rurals.

Imatge dels ous.

La Mascletà aconsegueix pondre ous en un nou niu a la PinedaSylvie Ur Fa

La Mascletà a la platja de la Pineda.

La Mascletà aconsegueix pondre ous en un nou niu a la PinedaGEPEC-Edc

tracking