Diari Més

Es busquen talents del disseny d'etiquetes

Les onze DO vinícoles de Catalunya organitzen un concurs de disseny d’etiquetes de vi obert a tothom

El concurs organitzat per onze les DO catalanes busca els dissenys personalitzats que propossin els consumidors, amb el lema 'Vi català amb DO'.

Es busquen talents del disseny d'etiquetesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les onze denominacions d’origen vinícoles catalanes, a través de la campanya conjunta Gaudeix del que és bo #ViCatalà, organitzen un concurs creatiu que premiarà el disseny i l’originalitat dels seus seguidors. L’objecte del concurs és dissenyar l’etiqueta d’una ampolla de vi amb DO que els creadors hauran de penjar a les seves xarxes socials.

El guanyador, que serà escollit a través de la pàgina web de la campanya mitjançant votació popular, rebrà com a premi un lot de sis vins personalitzats amb la seva etiqueta, així com una experiència enoturística a escollir entre les diferents DO que formen part de la campanya. A més del guanyador per votació popular, l’organització es reserva el dret de premiar més d’un disseny en funció del volum i l’originalitat dels projectes presentats.

El concurs, que busca ser transversal, està obert a tots els públics, de grans a petits, i s’adreça a tot aquell que vulgui expressar-se a través de la seva creació, sigui o no professional del disseny. Els dissenys es podran presentar a concurs fins al 28 d’agost, moment en què totes les etiquetes presentades seran pujades al web de la campanya per tal d’obrir la votació popular, que arrencarà el 31 d’agost i estarà operativa fins al 13 de setembre.

Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina web de la campanya (https://vicatala.org/dissenya-la-teva-ampolla/), i estableixen entre altres condicions la necessitat d’incloure en el disseny el segell de la campanya i la frase Gaudeix del que és bo #ViCatalà. S’exclouran tots aquells dissenys referits a empreses o marques concretes i un mateix autor pot presentar diverses propostes. A la mateixa pàgina web s’especifiquen les mides que ha de tenir l’etiqueta, i també se’n pot descarregar la plantilla.

La campanya Gaudeix del que és bo #ViCatalà integra la DO Alella, DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Costers de Segre, DO Empordà, DO Montsant, DO Penedès, DO Pla de Bages, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta, i té com a principal objectiu acostar els vins catalans amb DO al consumidor català amb l’argument que no només són vins de proximitat, sinó també perquè són bons i de qualitat. En paral·lel, es pretén apropar el vi al consumidor no expert i desvestir-lo de complexitat.

tracking