Diari Més

El nou model que aplica Salut redueix la xifra de morts al Camp de Tarragona per coronavirus

La xifra de defuncions és de 394, sis menys que les que es comptabilitzaven ahir

Personal sanitari fent una prova PCR a una residència.

El nou model que aplica Salut redueix la xifra de morts al Camp de Tarragona per coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou model de control de la pandèmia del coronavirus que ha començat a aplicar el departament de Salut de la Generalitat ha comportat modificacions respecte de les dades que es mantenien comptabilitzades fins ahir.

D'aquesta manera, la xifra de morts vinculades a la covid-19 al Camp de Tarragona ha passat a ser de 394, és a dir, sis menys que les 400 que fins ahir es comptabilitzaven.

Pel que fa als casos de positius diagnosticats per coronavirus, Salut distingeix ara entre els que estan confirmats per proves PCR i els que ho estan per proves diferents. En aquest sentit, al Camp de Tarragona, confirmats per PCR hi ha, avui dia, 2.224 casos, mentre que si es tenen en compte la resta de proves diagnòstiques, la xifra puja a 2.589 casos.

Una de les dades que sí que s'ha afegit aquest dijous a les que facilita la Generalitat és la del risc de rebrot. Al Camp de Tarragona aquest risc se situa en el 47,71. D'altra banda, la taxa de confirmats per PCR és de 21,27 i la Rho, és a dir, la velocitat de propagació, és d'1,7.

Pel que hfa al nombre de persones hospìtalitzades a causa de la covid-19, al Camp de Tarragona hi ha 9 que estan ingressades a planta (5 al Joan XXIII de Tarragona i 4 al Sant Joan de Reus), mentre que hi ha tres persones en Cures Intesives, 2 a Joan XXIII i 1 Sant Joan.

Terres de l'Ebre

Pel que fa a les Terres de l'Ebre allí s'acumulen des de l'inici de la pandèmia 410 casos confirmats per PCR, 577 amb la resta de proves, i 51 defuncions (en aquest cas la xifra no es modifica respecte d'ahir).

El risc de rebrot a la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre és 124,78, la Rho 1,53 i la taxa de confirmats per PCR 53,62.

Un dels municipis d'aquesta regió que preocupa a Salut Pública és Amposta. Aquest municipi acumula 58 casos confirmats per PCR i 71 amb totes les proves. El risc de rebrot s'ha disparat de 32,70 a 543,14, amb una Rho de 4,07. La taxa de confirmats per PCR ha passat de 14,05 a 117,07.

tracking