Diari Més

Medi Ambient

Un gos espanta la tortuga babaua de la Pineda que havia tornat per pondre ous

El Gepec, que segueix custodiant el niu, havia alertat aquesta setmana que la 'caretta caretta' estava rondant per la zona

Imatge del rastre que ha deixat la tortuga babaua aquesta nit.

Un gos espanta la tortuga babaua de la Pineda que havia tornat per posar ousOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tortuga babaua, que va aconseguir pondre 141 ous a la Pineda fa unes setmanes, ho ha tornat a intentar aquesta nit. Segons han informat els voluntaris del Gepec que vigilen el niu, l'animal ho ha intentat fins a dos cops sense aconseguir-ho. Durant la primera,un gos que anava solt passejant amb una parella l'ha espantat i la tortuga ha tornat cap a l'aigua. Una mica més tard, ho ha tornat a intentar però, finalment, ha desistit.

El Gepec havia informat aquesta setmana que la tortuga, batejada amb el nom de Mascletà», rondava per la zona del Racó de la Pineda i podria tornar a la costa per fer una nova posta.Per això, paral·lelament a la custòdia, estaven vigilantles zones properes.

Primera posta

Lacaretta carettava aconseguir enterrar durant la nit del 15 de juliol 141 ous a la platja de la Pineda després de diversos intents dies abans amb la intenció de fer niu.

Dels 141 ous,50 van ser traslladats a les instal·lacions de la Fundació CRAM per a la incubació artificial i aconseguir que aquests tirin endavant. La resta es van deixar a la platja de Vila-seca, per tal que segueixin el seu curs natural. S'espera que facin eclosió el 16 de setembre.

Des del GEPEC-EdC han organitzat torns de quatre hores durant tots els dies per vigilar el niu de la tortuga. Segueixen buscant voluntaris per cobrir tots els torns, perapuntar-se cal omplir elformularisegüent.

MÉS INFORMACIÓ

Una tortuga babaua deixa 141 ous a la platja de la Pineda

tracking