Diari Més

Salut

Bellvitge impulsa la col·laboració en malalties intestinals amb 12 hospitals

Hi participen el Joan XXIII i el Santa Tecla de Tarragona, el Sant Joan de Reus i el Verge de la Cinta de Tortosa

Una reunió de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) de l'Hospital Universitari de Bellvitge.

Bellvitge, Unitat de Malaltia Inflamatòria IntestinalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) de l'Hospital Universitari de Bellvitge ha creat un canal de treball en línia amb 12 hospitals de la seva àrea d'influència que permet comentar casos, resoldre dubtes i compartir protocols i recursos en el tractament d'aquestes malalties.

En un comunicat, el centre ha explicat aquest dimarts que uns 5.000 pacients es podran beneficiar d'aquest treball en xarxa entre els centres.

«Els tractaments de la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa evolucionen molt ràpidament, i aquesta plataforma ens permet compartir i homogeneïtzar coneixements, i assolir criteris d'equitat territorial», ha destacat el cap de secció de Servei d'Aparell Digestiu de l'Hospital de Bellvitge, Francisco Rodríguez Moranta.

La plataforma posa en contacte a prop d'una cinquantena de professionals d'hospitals de la demarcació de Barcelona, com el de Viladecans, el Moisès Broggi de Sant Joan Despí, el d'Igualada, el Sant Joan de Déu de Martorell o el Comarcal l'Alt Penedès ; i de la província de Tarragona, com el Joan XXIII i el Santa Tecla de Tarragona, el Sant Joan de Reus i el Verge de la Cinta de Tortosa.

Així mateix, permet la participació de forma remota de tots els hospitals en la reunió setmanal del comitè de la Unitat, en el qual es posa al dia el seguiment dels casos.

tracking