Diari Més

Un projecte musical en clau de sol

El músic Domi García ha posat en marxa la iniciativa de mecenatge ‘El Dia del Sol’

Domi García a Tarragona la setmana passada.

Un projecte musical en clau de solOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 21 de juny és el Dia internacional del Sol. I també és el dia en què va arrencar El Dia del Sol, un ambiciós projecte musical capitanejat per Domi García, músic, compositor i cantant de Constantí, que, després de quinze anys sense compondre, ha trobat aquesta primavera el motiu i el temps per fer-ho. El resultat és un projecte musical que neix en solitari però amb l’ambició que es converteixi en comunitari. «El 21 juny vaig publicar la primera cançó del treball, que es diu justament El Dia del Sol. La intenció és que la gent pugui seguir tot el procés de creació del disc, que s’allargarà durant un any, fins el 21 de juny del 2021. Podran anar escoltant les noves cançons, però també opinar, oferir idees o valorar. Vull que la comunicació sigui bidireccional», explica el músic. Aquests seguidors, que el Domi denomina Planetes, poden adquirir aquest compromís a través d’un patrocini que s’ofereix en diverses modalitats. Així per exemple, el subscriptor Neptú (el planeta més allunyat del Sol), tindrà dret a escoltar les noves cançons que es vagin publicant i dues entrades per a un concert presencial, a canvi de pagar 2,5 euros mensuals. A l’altre extrem hi hauria els subscriptors Venus (el planeta més pròxim al Sol), una modalitat pensada per a empreses que permet gaudir de tots els continguts i, a més, oferir tots els serveis als subscriptors i gaudir d’un concert a l’empresa. Tot, per un preu de 29,5 euros mensuals. Entremig, hi hauria les modalitats Júpiter i Saturn. El promotor de la iniciativa vol remarcar, però, que el que busca no és només un suport econòmic, sinó fonamentalment un suport emocional, un acompanyament amb un degoteig continuat de continguts: «Això vol dir que igual poden rebre les meves recomanacions musicals per al dia com opinar sobre quin tema els agradaria que versionés. En definitiva, fer un camí junts».

L’espurna que va alinear tots aquests planetes, admet el Domi, va ser el confinament a causa de la pandèmia. Una etapa, assenyala, durant la qual «la gent s’ha adonat de la importància de la cultura i l’ha pogut gaudir des de casa, d’una manera que no era l’habitual».

L’objectiu final és acabar gravant un disc amb totes les cançons que sorgeixin de l’experiència. Abans de la seva publicació, però, el músic voldria fer-ne una presentació en directe «amb una banda que acabi d’arrodonir el treball».

La cançó que encapçala el projecte, El Dia del Sol, és una rumba que el seu autor defineix com «alegre i positiva» i «que parla de quan arribes a aquell punt que t’has desprès de tot allò que no et deixava ser feliç». Juntament amb aquesta ja en té un parell més de compostes, una amb una producció més electrònica, dedicada al seu fill, i una «més folk» que ha gravat amb la formació Ellas Music Band. A hores d’ara la iniciativa tira endavant amb la complicitat d’un grup de persones que ja s’hi han volgut sumar. «És un projecte il·lusionant, molt xulo i que estic gaudint molt», admet el Domi, que ja ha adoptat el nom artístic de El Dia del Sol pel joc amb la traducció anglesa del seu nom, Domingo (Sunday).

tracking