Diari Més

Sanitat

La manca d'infermeres impedeix cobrir tres baixes al CAP del Morell

Tampoc s’ha pogut fer amb les vacances del pediatra, però l’ICS afirma que l’atenció està garantida

Un dels aparells provisionals que es van posar provisionalment.

La manca d'infermeres impedeix cobrir tres baixes al CAP del MorellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La manca de professionals d’Infermeria i de Pediatria impedeix cobrir les tres baixes que han coincidit en el temps al CAP del Morell, així com les vacances de l’única pediatra que hi passa consulta. En qualsevol cas el servei d’infermeria està garantit i els metges de família d’aquest Centre d’Assistència Primària estan capacitats per atendre les consultes pediàtriques. Aquesta és la resposta que ha donat l’Institut Català de la Salut (ICS) a les queixes del sindicat USITAC sobre aquestes i altres baixes que s’han produït a la plantilla que treballa al CAP del Morell i que no han estat cobertes.

«L’ICS és coneixedor dels conflictes que existeixen en aquest centre, de la càrrega de treball està causant estralls en l’estat del personal i no s’està corregint aquesta situació», explica el sindicat en un comunicat públic. L’ICS, per la seva banda, subratlla que la manca de personal d’Infermeria i de Pediatria al mercat laboral és una problemàtica comuna a tot el país. Des de l’ICS, d’altra banda, recorda que, en els darrers mesos, s’han incorporat tres metges de família que també poden assistir als pacients de pediatria.

D’altra banda, des del sindicat també asseguren que els professionals que treballen a aquest CAP –que a més del Morell dona servei a pacients de la Pobla, Vilallonga, el Rourell, Perafort-Puigdelfí, els Garidells, la Secuita, Argilaga, Vistabella i les Gunyoles– han estat passant consulta durant dos mesos sense aire condicionat amb temperatures de fins a 31 graus. «Van instal·lar uns aparells, però tenien els filtres bruts i no passarien ni una sola inspecció de treball», diu USITAC. Des de l’ICS s’assegura que l’aire condicionat va quedar arreglat el passat dia 10 de juliol i que, si no es va arranjar abans, va ser per la manca d’unes peces.

Finalment, el sindicat USITAC denuncia que «la persona que dirigeix el centre, passa visita d’infermeria a la Secuita i descuida el funcionament del CAP molts dies». Davant d’això, l’Institut Català de la Salut recorda que el personal dels centres passen consulta a altres municipis sense que això suposi deixar desatès el CAP.

tracking