Diari Més

Territori

S'inicia la tramitació del Pla Director Urbanístic (PDU) metropolità del Camp de Tarragona

La Generalitat també s'ha iniciat la tramitació d'un pla urbanístic d'activitat econòmica a l'Alt Camp

Àmbit geogràfic del Pla Urbanístic Metropolità del Camp de Tarragona.

La Generalitat aprova iniciar la tramitació del Pla Director Urbanístic (PDU) metropolità del Camp de Tarragona,

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió de Territori de Catalunya ha iniciat aquest divendres diverses iniciatives per a impulsar la reactivació econòmica a partir de l'ordenació del territori, segons informa aquest departament de la Generalitat.

En un comunicat aquest divendres, la conselleria de Territori ha assenyalat que la sessió d'avui de la comissió ha estat «una de les més importants dels últims anys a Catalunya» a causa de la quantitat de plans aprovats i tramitats.

D'una banda, la comissió ha iniciat la redacció dels PDU (pla director urbanístic) metropolitans de Girona i del Camp de Tarragona, i els PDU d'activitat econòmica de la Plana de l'Alt Camp (Tarragona), la Plana de Lleida, la Plana de Vic (Barcelona) i dels voltants de l'aeroport de Girona.

Així mateix, també s'han aprovat quatre PDU: el de revisió de sòls no sostenibles de l'Alt Pirineu, el d'infraestructures de la ròtula Martorell-Abrera (Barcelona), el de les Vies Blaves dels rius Anoia, Llobregat i Cardener i el de l'aeròdrom de la Cerdanya.

Pla director urbanístic del sistema metropolità del Camp de Tarragona

Comprèn els municipis de Reus, a la comarca del Baix Camp i de Constantí, La Canonja, Salou, Tarragona, i Vila-seca, a la comarca del Tarragonès. La Comissió encarrega a la Secretaria d’Agenda Urbana i Territori la redacció del document, tenint en compte la participació dels ajuntaments afectats. L’objectiu és determinar una ordenació racional, eficient, compartida i de consens d’àmbit metropolità, sobre la qual es materialitzin les dinàmiques econòmiques i socials sostenibles dels municipis de l’àrea directa i de la zona d’influència. Així, s’impulsa un document d’abast supramunicipal que reconegui el sistema urbà central del Camp de Tarragona, que sigui coherent amb les determinacions del Pla territorial Parcial del Camp de Tarragona (PTPCT).

A més del desenvolupament sostenible dels quinze criteris del Programa de Planejament Territorial de Catalunya, ha de procurar per la preservació dels espais oberts, davant el consum d'aquests espais per a destinar-los a noves extensions urbanes, i la priorització de la reforma dels assentaments urbans i de la rehabilitació dels edificis existents sobre la nova extensió urbana. El Pla te una funció estratègica i estructuradora del territori, mitjançant les metodologies de l’urbanisme per tal de coordinar l’ordenació física d’aquesta àrea intermunicipal.

Pla director urbanístic d’activitat econòmica de l’Alt Camp

L’estudi abasta els municipis de Vila-rodona, Valls, Pla de Santa Maria i Alió. L’àmbit del planejament que es proposa abasta inicialment unes 700 hectàrees i se situa sobre l’eix central de l’autopista de l’Ebre, a 17 km de la bifurcació de l’AP-2 i l’AP-7 direcció Lleida, a uns 35 Km del Port de Tarragona i l’aeroport de Reus, i a 11 km de l’estació de trens d’alta velocitat de Camp de Tarragona a la Secuita. Juntament amb els polígons industrials logístics de Valls i Montblanc, el nou desenvolupament suposaria potenciar la concentració d’aquesta activitat econòmica al llarg de l’AP-2, eix central d'infraestructura viària al Camp de Tarragona, evitant la dispersió territorial de l'activitat econòmica i potenciant condicions optimitzades per a acollir noves activitats estratègiques per al territori.

Conjuntament amb els àmbits de l’anterior PDU Planes del Guardià dels municipis d’Alió i Vila-rodona, que en conseqüència es deixa sense efecte, i dels nous àmbits que es proposen, tant el del Pla de Santa Maria com el del municipi de Valls, el nou desenvolupament podria aprofitar les sinèrgies introduïdes per l’excel·lent accessibilitat d’aquesta àrea per a la captació de les noves activitats lligades a la logística i a la intermodalitat del transport, així com per a potenciar el sector industrial i de serveis. Tot això evitant la dispersió territorial de l’activitat econòmica i potenciant condicions optimitzades per a acollir noves estratègies pel territori català i sota el paraigües dels principis establerts per l’Agenda Urbana de Catalunya.

tracking