Diari Més

Municipal

Cambrils reclama formar part del nou pla director de l'àrea metropolitana de Tarragona

El plenari aprovarà dilluns un manifest conjunt dels grups polítics per exigir la inclusió del municipi

La façana del consistori de Cambrils.

Ajuntament CambrilsAjuntament Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Cambrils vol formar part del pla director impulsat pel Departament de Territori i Sostenibilitat amb l'objectiu d'ordenar l'àrea metropolitana de Tarragona. La iniciativa, que es va presentar oficialment el 6 de juliol, només inclou inicialment els municipis de Tarragona, Reus, Salou, la Canonja, Constantí i Vila-seca. L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha avançat que dilluns el ple farà públic un manifest subscrit per tots els grups polítics en el qual manifesten el seu «descontentament» per aquest fet i demanen al Govern que incorpori el municipi al pla director. «Creiem fermament que hem de ser-hi presents perquè formem part d'aquesta realitat territorial», ha defensat.

En el marc d'una roda de premsa conjunta amb els alcaldes de Salou i Vila-seca, Mendoza ha explicat que s'ha posat en contacte amb el secretari de l'Agenda Urbana i Territori de la Generalitat, Agustí Serra, i que aquest li va explicar els motius pels quals no s'ha inclòs Cambrils en aquesta iniciativa. Tot i això, segons l'alcaldessa, aquest és un projecte inicial amb caràcter tècnic, «que es potampliar».

Per la seva banda, l'alcalde de Salou, Pere Granados, s'ha mostrat convençut que el pla director incorporarà Cambrils i altres municipis. «No s'entendria d'una altra manera perquè quan parlem d'àrea metropolitana sempre hi comptem», ha apuntat. A més, el batlle de Salou ha advertit que el pla ha de néixer «per ser col·laboradors entre les diferents administracions, però mai per perdre competències dels municipis».

Al seu torn, l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, també ha opinat que Cambrils hauria de formar part d'aquest pla director de l'àrea metropolitana, així com altres municipis com la Pobla de Mafumet, el Morell, Altafulla, Torredembarra i altres municipis situats a l'entorn de Reus. Segura també ha demanat que es respectin les competències municipals.

Pla director en una fase inicial

L'objectiu del pla és ordenar els espais oberts i les infraestructures per possibilitar un marc de desenvolupament sostenible i de competitivitat econòmica, a l'estil del que ja s'ha fet a l'àmbit metropolità de Barcelona.

Una vegada la Comissió de territori de Catalunya autoritzi l'inici de la redacció del pla, el primer pas serà elaborar un document d'objectius i propòsits generals. Aquest document se sotmetrà a un primer procés de participació ciutadana on es donarà veu tant als ajuntaments com als agents socials, econòmics i ambientals del territori, i a la ciutadania interessada. Les seves aportacions serviran per redactar un primer esborrany del pla que la Comissió territorial d'urbanisme del Camp de Tarragona aprovarà inicialment.

Després del període d’informació pública i audiència als ajuntaments, s'estudiaran les al·legacions que s'hagin presentat per incorporar-les si s'escau, i després la Comissió territorial d'urbanisme del Camp de Tarragona aprovarà el pla provisionalment. Després serà elevat a la Comissió de Territori de Catalunya per al seu darrer vistiplau.

El conseller de Territori i Sostenibilitat signarà l'aprovació definitiva i el PDU es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), iniciant la seva vigència el dia següent.

tracking