Diari Més

Policial

Descobreixen un magatzem amb més de 1.500 quilos de tabac xixa a Riudoms

La Guàrdia Civil ha detingut a dues persones implicades

El preu al mercat dels 1.500 quilos

Descobreixen un magatzem amb més de 1.500 quilos de tabac sisha a RiudomsGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil en col·laboració amb els Vigilants Municipals de Riudomshan descobert més de 1.500 quilos de tabacxixaemmagatzemats en un contenidor que es trobava en una granja del municipal. S'ha detinguta dues persones pels presumptes delictes de contraban, contra la salut pública, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a principis del mes de juliol, quan una patrulla del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) va observar l'entrada i sortida d'un furgó de càrrega no habilitat per al transport d'animals en una granja situada al costat de la carretera que uneix les localitats de Riudoms i les Borges del Camp. Per aquest motiu, esva programar una inspecció a la citada instal·lació.

Aprincipis de setmana, després de personar-se a l'accés a la instal·lació es va poder apreciar una forta olor de marihuana i es va alertar a la Guàrdia Civil. Uncop comprovatl'existència de diversos elements utilitzats per al cultiu de marihuana de tipusindoor, es va sol·licitar manament d'entrada i registre de la instal·lació.

Durant el matí de dimecres es va procedir al registre de la instal·lació. En totes les estades de la granja s'havien acondicionat per a albergar plantacions de marihuana, amb tots els elements necessaris, extractors, equips d'aire condicionat, focus, dipòsits d'aigua, entre d'altres. A l'interior del recinte es van localitzar cabres, gallines i gossos abandonats a la seva sort.

També es van localitzartres contenidors de naviliera tancats amb cadenats de seguretat on hi haviendiversos envasos amb preparat de tabac denominatxixa. En unaltre hi havia diversos elements destinats a la mescla de productes per obtenir aquest tipus de tabac. En total uns 1.650 quilos valorats en mésde 800.000 euros al mercat.

Després de citar en dependències oficials a les persones implicades es va procedir a la seva detenció per la comissió dels presumptes delictes de contraban, contra la salut pública, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. Aquestsvan ser posats a la disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.

El tabacxixas'obté barrejant una part de fulles del tabac, melassa de canya de sucre o remolatxa, glicerina, olis aromàtics i essències naturals. El seu úses limita al consum en pipes.

tracking