Diari Més

Engeguen un projecte per recuperar la vil·la romana del Mas dels Frares

La URV, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’Ajuntament de Constantí han signat un conveni

El jaciment està situat al Celler Experimental de Mas dels Frares.

Engeguen un projecte per recuperar la vil·la romana del Mas dels FraresURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’Ajuntament de Constantí han signat un conveni de col·laboració per potenciar la recerca arqueològica al jaciment rural de Mas dels Frares.

El jaciment està situat al Celler Experimental de Mas dels Frares de la Facultat d’Enologia de la URVi existeixen indicis arqueològics que apunten a l’existència d’una vil·la romana amb estructures productives de caire vinícola.

El projecte preveu una campanya de prospeccions geofísiques al jaciment i tres excavacions arqueològiques al sector oriental de la vil·la. L’estudi està dirigit per Josep Maria Macias Solé, investigador de l'IAC.

La segona fase de les excavacions s’està duent a terme al jaciment des del passat 6 de juliol i fins al 31, sota la direcció de les investigadores de l’ICAC Karen Fortuny i Ada Lasheras, i amb la participació d’estudiants del Màster d’Arqueologia i del Grau d’Història de l’Art i Arqueologia de la URV.

Els resultats d’aquests treballs han de permetre desenvolupar activitats d’anàlisi del jaciment, difusió científica i socialització del coneixement. A més, s’espera dur a terme treballs d’arqueologia experimental en base a un possible centre d’explotació vinícola d’època romana que vinculi la recerca amb les activitats formatives del Celler Experimental de Mas dels Frares.

tracking