Diari Més

Mobilitat

Territori elaborarà un projecte per enllaçar Reus i Cambrils en bici i a peu

El Parlament aprova, a proposta del PSC, redactar enguany el pla del carril de Blancafort i l’Ajuntament diu que ja el té i que les obres es faran al 2021

Una imatge d'arxiu de la carretera de Cambrils

Territori elaborarà un projecte per enllaçar Reus i Cambrils en bici i a peuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Territori del Parlament ha aprovat una proposta de resolució sobre la TV-3141, impulsada pel grup del PSC i que compromet el govern, entre altres qüestions, a «realitzar un projecte de millora integral de la carretera per tal que tingui vorera, carril bici i arbrat fins a connectar amb el vial del Cavet a Cambrils». L’acord pres també contempla «continuar amb els treballs per donar compliment a l’acord entre representants de l’Ajuntament de Reus, la Generalitat de Catalunya i l’Associació de Veïns de la Urbanització Blancafort de Reus per a construir una vorera i carril bici entre la rotonda de la T-11 que connecta amb la TV-3141 i l’accés al Club de Tennis Reus Monterols i la Urbanització Blancafort, impulsant la redacció del projecte aquest any 2020, finançant-se conjuntament entre l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya per tal de fer-ho a la màxima celeritat».

Consultades per aquesta segona qüestió, fonts municipals apunten que «el carril bici de Blancafort ja té el projecte fet i quantificat». Al seu torn, el president de l’Associació de Veïns de Blancafort, Bartolomé Pluma, expressa que «ens estranya» l’acord pres perquè «el projecte està fet i entregat». Apunta, també, que «el portaveu del PSC, Andreu Martín, és veí i no ens ha fet arribar informació d’això». En aquest sentit, Martín valora que «així, si el projecte ja està acabat, cosa que no pensem que sigui, els diputats de Junts i ERC no deuen estar al cas ja que hem transaccionat esmenes amb ells a la proposta i han votat a favor». I precisa que «no diem que no s’hagi avançat feina, però el projecte no l’hem vist i convidem a qui el tingui a que ens el faci arribar». Al seu torn, la regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui assegura que el document sí que està fet, que la Generalitat l’està adaptant al sistema, que el conveni per executar-lo se signarà enguany i que les obres entraran als pressupostos –amb una partida de 500.000 euros– per tal que es posin en marxa al 2021.

Desdoblar la via en sentit Reus

El Parlament també ha aprovat «estudiar la viabilitat del desdoblament del carril en sentit Reus en aquest mateix tram per facilitar l’accés dels vehicles a la T-11».

tracking