Diari Més

Sant Joan

La Guàrdia Civil confisca més de 27.000 petards en batudes de Sant Joan

A Tarragona han detectat 26 infraccions

Un nen observant el mostrador d'una botiga de petards els dies previs a la revetlla de Sant Joan.

Sant Joan 2019 arriba amb un increment de vendes de petards respecte l'any passatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va detectar 46 infraccions en l'emmagatzematge, distribució i venda de petards i coets durant el mes de juny i es van decomissar 27.254 artefactes pirotècnics a tot Catalunya en les més de 1.000 inspeccions fetes. Els 150 agents d'Intervenció d'Armes i Explosius han detectat 26 infraccions a Tarragona, 11 a Barcelona, sis a Girona i tres a Lleida. Tot i la reducció en els punts de venda, les infraccions més greus van ser per l'emmagatzematge irregular en naus no autoritzades o fins i tot furgonetes.

Entre les infraccions, destaquen la venda de material pirotècnic a particulars per internet i enviat a través de missatgeria, la venda de productes de categoria T1, destinats a teatres, sense autorització, la presència de material fora del magatzem i damunt del mostrador, la falta d'eficàcia de les mesures de seguretat, la venda compartida d'encenedors incompatibles amb la pirotècnia, la presència de material a l'abast del públic o la venda a l'engròs sense autorització. També s'ha detectat la venda per part de persones no autoritzades, per no figurar la persona responsable a l'establiment, irregularitats en el compliment dels registres obligatoris, l'absència de cartells homologats o la venda de productes F1, els més lleus, sense haver-ho comunicat.

Entre les infraccions en l'emmagatzematge, es va detectar una furgoneta que portava material sobrant d'una caseta de venda instal·lada a Santa Oliva (Baix Penedès) i que entrava amb 23.045 petards i coets a una nau de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès), propietat del titular de l'autorització, en comptes de fer-ho al dipòsit que tenia assignat a Canyelles (Garraf). A Terrassa també es va detectar l'emmagatzematge en una furgoneta. Tots dos casos van ser denunciats per infracció greu de la llei de seguretat ciutadana.

A causa de la covid-19, el nombre de punts de venda autoritzats es va reduir i en total n'hi va haver 1.315, fixos o provisionals, davant dels 1.348 del 2019. Tot i així, molts establiments no van arribar a obrir. En concret, 297 a la demarcació de Barcelona i 20 a la de Girona.

tracking