Diari Més

La Festa Major de Vila-seca s'adapta amb espectacles itinerants i en petit format

Els actes que es faran a la plaça d'Estudi es podran veure en pantalles repartides en tres punts del municipi

Aquest matí s'ha suspès la cursa de cavalls però a la tarda els elements festius han pogut sortir als carrers del poble.

Imatges de la cercavila de la Festa Major de Vila-SecaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vila-seca celebrarà del24 de juliol al 3 d'agost la seva Festa Major d'Estiu mantenint els actes tradicionalsperò amb formats més petits, per tal d'adaptar-se a la situació sanitària actual a causa del Covid-19.

Segons laregidoria d'Innovació i Turisme, Cristina Cid, s'ha apostat per «mantenir el màxim contingut en la programació», tot tenint la mirada posada a possibles canvis normatius. Des de l'Ajuntament s'ha apostat per ajornar les activitats de gran format tot mantenint les tradicionals amb canvis de recorregut i format, les quals es duran a terme a la plaça d'Estudi. Per tal d'evitar aglomeracions, aquestes es retransmetranen directe a tres al Parc de la Formiga, al passeig del Mercat Municipal ia la plaça Miquel Martí i Pol.

Els actes musicals, per la seva banda, es faran en moviment per arribar millor al públic. Un vehicle musicalitzat serà l'encarregat d'apropar la festa als vilasecans. Els actes itinerants començaran el proper 24 de juliol amb el concert d'U*Rock i Dj Rayo, que es farà pel passeig de Pau Casals de la Pineda.

El dissabte, 25 de juliol, es farà un espectacle de circ itinerant i se celebrarà el Correfoc i el Gran Castell de Focs a la Pineda. Seguidament, serà el torn del concert de Los Ye-yé i Dj Moncho al passeig Pau Casals.

L'endemà, hi haurà un vermut musical, una festa disco al Parc del Pinar del Perruquet i una cercavila amb la Txaranga Band Tocats pel passeig marítim.

A partir de dimecres 29 de juliol, la festa es traslladarà al nucli de Vila-seca. Enguany, es manté l'Espai chill out de la Biblioteca que estarà obert fins les dues de la matinada, fins al 3 d'agost.

El Casal Popular Rebotim ha preparat per la tarda del 30 de juliol una gimcana enigmàtica pels carrers de Vila-seca. Tot seguit, hi haurà l'actuació d'Antonio Herreros i Hugo Campoy i la seva banda Threeton a la plaça d'Estudi. Aquesta es retransmetrà en directe als diferents punts habilitats amb pantalles, ja que l'aforament estarà limitat.

Divendres 31, es farà el Correfoc petit que sortirà de la plaça de les Creus fins al carrer Sant Antoni. A partir de les 22 hores, Javi Sancho serà el protagonista de la Nit de Monòlegs a la plaça d'Estudi (retransmissió en directe). A les 23h. i fins les 4 de la matinada, Young Vene i els Dj's locals Rubén Romero, Luis Irtega i Miguel Moloko aproparan la seva música per total'avinguda Ramon d'Olzina (Escenari Itinerant).

Perdissabte la tarda, la Txaranga Band Tocats farà la cercavila a sobre d'un vehicle musicalitzat. Aquest sortirà del Castell fins arribar al Parc de la Riera. A partir de les 23 hores, agafaranel relleu els grups Threesides, Sandra Gracia i Dj OGT. L'orquestra Himalaya oferirà el Ball de Festa Major al Parc de la Formiga, el qual s'oferirà també en streaming.

El 2 d'agost, se celebrarà el vermut de la Route N-340 als bars La Estación,Gastronoteca El Centru, Essentia i Play Off. Per la tarda, hi haurà la Cercavila del Seguici que començarà al passeig de la Ciutat Melbourne i seguirà per l'avinguda Ramon d'Olzina, el carrer de la Riera fins arribar al Parc de la Riera. Hi participaran el Ball de Diables, els Trabucaires del Comú, els Geganters i Grallers, el Cavall Alat, la Txaranga Band Tocats, el Ball de Bastons, el Ball de Gitanes, el Ball de Cercolets, el Ball de Valencians, els Xiquets de Vila-seca i la Cobla dels Ministrers del Comú.

Posaran el punt i final a la jornada, El Artriste amb un concert a la plaça d'Estudi, el qual es retransmetrà en directe.

Finalment, el dia de la Invenció del Cos de Sant Esteve comptarà amb la Missa Major i la representació del Ball de Sant Esteve. Aquest últim també es podrà veure en streaming. Els Trabucaires del Comú oferiran la tradicional cercavila que donarà pas al Correfoc i al Castell de Focs que donaran per acabada la Festa Major d'Estiu.

tracking