Diari Més

Inversions

L'APT acorda habilitar un espai per als pescadors de canya a la pedrera de Salou

La primera fase del projecte ha estat adjudicada per prop de 300.000 euros i consisteix a implantar un nou control d’accés de persones i vehicles

Espai conegut com a Rocabona, on s'ubicarà la futura seu de societat de pescadors tarragonina.

L'APT acorda habilitar un espai per als pescadors de canya a la pedrera de SalouGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona ha adjudicat els primers treballs que incidiran en la pedrera del Cap Salou, espai que albergarà les noves instal·lacions la Societat Esportiva de Pescadors de Canya de Tarragona (SEPCT), fundada l’any 1927. L’entitat sempre havia estat en aigües interiors del port. La llei actual, que impedeix l’activitat de pesca en els ports, i la construcció del nou moll de Balears per destinar-lo a recepció de creuers, que era el lloc on se situaven els pescadors, ha decidit a l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) a invertir en aquesta zona que també és del seu domini.

La primera fase d’obres ha estat adjudicada per un import de 273.860,65 euros (IVA exclòs) i consisteix en la implantació d’un nou control d’accés a la pedrera del Cap Salou. El termini d’execució és de tres mesos, a comptar des de l’inici dels treballs.

El Port va informar ahir dimarts a aquesta redacció que l’objectiu de l’obra és poder informar i controlar l’entrada i sortida de vehicles i persones per accedir a la zona de la pedrera Cap Salou. «Aquesta zona d’accés està formada per un mateix carril d’entrada i sortida de vehicles, sense que existeixi presència física de personal de control», va indicar. El sistema tecnològic de control d’accés que s’adoptarà permetrà autoritzar, identificar i controlar el pas de vehicles que accedeixin a aquesta zona del recinte portuari de Tarragona.

Un nou espai per als pescadors

La implantació d’un nou sistema de control d’accés a la pedrera és el pas previ per adaptar i condicionar un nou espai per la Societat Esportiva de Pescadors de Canya de Tarragona, entitat que des de

sempre ha mantingut una relació molt propera amb el Port de Tarragona. Sempre que ha estat compatible amb l’activitat industrial, els pescadors han pogut utilitzar les instal·lacions portuàries des de fa gairebé un segle, i practicar la pesca amb canya i volantí.

El Port va comentar que, junt amb els responsables de la societat, les dues parts «han acordat traslladar l’activitat de pesca amb canya a un altre espai portuari com és la pedrera de Salou, molt més adient i amb millors condicions de seguretat». La previsió és que «passat l’estiu ja es pugui autoritzar que els membres de la SEPCT gaudeixin d’aquest nou espai», va remarcar.

Licitació amb segell sostenible

En el marc del pla de sostenibilitat presentat pel president del Port Josep Maria Cruset la setmana passada, el projecte de construcció de dependències destinades a la SEPCT està previst que es realitzi «amb una condició especial d’execució de caràcter mediambiental, condició que està lligada directament a projectes que vetllin per la sostenibilitat», va indicar el Port.

L’aposta és per adoptar mesures per «fomentar unes obres i una gestió posterior més sostenibles, com per exemple, la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, el manteniment o millora dels valors mediambientals que puguin veure’s afectats per l’execució del contracte, la gestió més sostenible de l’aigua, el foment de l’ús de les energies renovables, la promoció del reciclatge de productes», va remarcar el Port.

tracking