Diari Més

Camp Tarragona

Les cambres, Cecot i el RACC rebutgen prorrogar les concessions de l'AP-7 i AP-2

Segons l'Estat la mesura compensarà la disminució d'ingressos provocada per la crisi de la Covid

Imatge d'arxiu del peatge de l'AP-7 a Reus.

Imatge d'arxiu del peatge de l'AP-7 a Reus.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General de Cambres de Catalunya, la patronal Cecot i el RACC han expressat aquest dimarts el seu rebuig a la possibilitat que el Govern central prorrogui les concessions a les autopistes de peatge per compensar la disminució d'ingressos provocada per la crisi de la Covid-19.

Aquestes tres institucions creuen que aquesta mesura afectaria negativament la competitivitat del teixit productiu davant un escenari de reactivació que tot fa preveure que serà «llarg i dur» i que tindria un impacte negatiu en la renda d'empreses i ciutadans.

Si finalment aquesta pròrroga a les concessionàries tira endavant, com publiquen alguns mitjans, «l'Estat demostraria més sensibilitat cap a aquestes grans concessionàries que cap als ciutadans i el teixit empresarial, majoritàriament format per pimes», sostenen les cambres catalanes, el RACC i la Cecot.

A Catalunya, les vies afectades serien l'AP-7 entre Cambrils (Baix Camp) i la Jonquera (Alt Empordà) i l'AP-2 entre el Vendrell (Baix Penedès) i Lleida. En els dos casos, el contracte de concessió expira l'1 de setembre del 2021.

tracking