Diari Més

Política

El Parlament demana reduir la provisionalitat del tercer fil a la costa

Tots els grups aproven per unanimitat que s’estableixi un període de temps determinat

El traçat ferroviari de la costa, al seu pas per la urbanització tarragonina de Cala Romana.

El Parlament demana reduir la provisionalitat del tercer fil a la costaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya han aprovat per unanimitat que s’insti al Govern de l’Estat a reduir al màxim la provisionalitat del tercer fil ferroviari per la línia de la costa, i estableixi un període determinat amb el compromís de complir-lo. La mesura ha estat presa en el marc de la Comissió de Territori. Un dels requeriments que fan els diferents grups és que s’alliberi de mercaderies el traçat que discorre per la costa, com demanen moltes entitats i establiments turístics com els càmpings de la Costa Daurada, que ho consideren del tot imprescindible. L’objectiu que es persegueix és aconseguir que les mercaderies es traslladin per l’interior del territori tarragoní i que la línia de la costa es reservi de manera exclusiva per al transport de viatgers.

El Parlament ha acordat que es porti a la taula de negociació dels alcaldes del Camp de Tarragona i la Generalitat de Catalunya amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana la necessitat de «considerar urgent» la construcció d’una plataforma ferroviària per mercaderies per alliberar el seu pas per la costa, «que passa per zones urbanes i turístiques, tal i com reclama el territori de manera consensuada».

En aquest context, s’insta al Govern de l’Estat, en col·laboració amb el Govern de la Generalitat i els ajuntaments en funció de les seves competències, a «prendre totes les mesures possibles per pal·liar els efectes negatius del pas de trens de mercaderies sobre els habitatges, equipaments i instal·lacions turístiques que es troben prop de les vies de la línia de la costa i que veuran agreujat el seu impacte amb el tercer fil». Aquest és un debat que el territori viu des de fa anys, pels perjudicis que el transport de mercaderies per la costa por generar. El sector dels càmpings ha estat un dels més combatius en aquesta materia.

La previsió és que amb l’habilitació del tercer fil el trànsit de mercaderies per la costa experimentarà un considerable augment en els pròxims anys. El impacte que això pot generar quedaria fins a cert punt minimitzat traslladant aquesta mena de transport a l’interior.

«El pas de més trens de mercaderies i més llargs pot afectar negativament al servei de línies de passatgers i pot suposar un greu perjudici a l’activitat portuària del Port de Tarragona i a la competitivitat industrial del Camp de Tarragona», segons el document signat per tots els partits.

tracking