Diari Més

Serveis públics

La Conca de Barberà posa fi als problemes d'abastament d'aigua potable de nou municipis del nord de la comarca

El president Quim Torra demana disculpes pel retard en l'arribada de la infraestructura

El president de la Generalitat, Quim Torra; del conseller de Territori, Damià Calvet; i dels respresentants que han signat l'acord per garantir l'aigua potable a la Conca de Barberà.

La Conca de Barberà posa fi als problemes d'abastament d'aigua potable de nou municipis del nord de la comarcaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nou municipis de l'extrem nord de la Conca de Barberà posen fi als problemes d'abastament d'aigua potable després de quinze anys sense tenir garantit el subministrament. Aquest dissabte s'ha segellat l'acord «històric»entre el Consell Comarcal, la Diputació, l'Agència Catalana de l'Aigua i el Consorci d'Aigües de Tarragona per engegar la primera fase del projecte, pressupostat amb més 11 milions d'euros i que donarà servei a uns 4.000 habitants de Sarral, Santa Coloma de Queralt, Conesa, les Piles, Savallà del Comtat, Llorac, Passanant i Belltall, Vallfogona de Riucorb i Forès. El president del Govern, Quim Torra, s'ha disculpat pel retard de l'arribada de la infraestructura i ha realçat el seu compromís amb la iniciativa del País Viu.

Més d'una cinquantena de persones s'han concentrat a les portes del Castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt, on s'ha celebrat l'acte, per oposar-se a l'arribada d'aigua de l'Ebre com a solució per fer arribar l'aigua potable a aquests pobles de la Baixa Segarra i per rebutjar la implantació de nous parcs eòlics. Els manifestants han fet arribar les seves queixes al president de la Generalitat i al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que s'ha compromès a reunir-se amb ells.
tracking