Diari Més

Celebracions

La Casa de Andalucía celebra el 'Rocío de luz' al santuari de la Pineda

Es va fer un homenatge a Cristóbal Montávez

Una imatge de la missa celebrada durant el Rocío de Luz a la Pineda.

Enric Millo participa en el Rocío de Luz de la Casa d'Andalucía de TarragonaEnric Millo/Twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Casa de Andalucía de Tarragona i Província va celebrar el Rocío de luz al Santuari de la Mare de Déu de la Pineda el passat dissabte, un acte reduït i marcat per les mesures de seguretat a causa de la pandèmia de la COVID-19. Aquesta incidència sanitària va obligar a anul·lar la tradicional Romeria del Rocío que tots els anys organitza l’entitat.

La presidenta de la Casa de Andalucía, Charo García, va explicar a aquesta redacció que el darrer acte del Rocío de luz es va celebrar en el recinte on habitualment «parem per fer el rés de l’Àngelus». La missa va ser oficiada per mossèn Agustí Ayats i en el decurs de l’acte es van fer reconeixements «a les deu dones que van confeccionar 6.000 mascaretes sanitàries i 6.000 bates» amb motiu de la pandèmia i al cor de l’entitat. El moment més emotiu va ser quan es va entregar a la família de Cristóbal Montávez la Medalla de Germà Major Honorífic a títol pòstum. «Va ser molt emocionant», va dir García. Montávez va morir el passat mes de febrer. També es va donar la vara de Germana Major a Lorda Cocostegui.

L’acte va comptar amb la presència d’Enric Millo, secretari general d’Acció Exterior de la Junta d’Andalucia; de Joan Ruiz, diputat del PSC al Congrés; de les regidores de l’Ajuntament de Tarragona Sónia Orts (Ciutadans) i Elisa Vedrina (PP), i de la regidora de Vila-seca responsable de l’area de la Pineda Esmeralda Núñez, entre altres personalitats.

Pel que fa al Rocío Chicho, ajornat fins a la tardor, García va dir que la previsió és celebrar-lo el cap de setmana del Pilar (12 d’octubre) al Morell. «Si tot va bé, el farem al Mas dels Frares, com tots els anys». La característica és que els participants es desplacen al Morell per camins que discorren en paral·lel al riu Francolí.

Diversos representants polítics amb el Cor de la Casa de Andalucía.

Enric Millo participa en el Rocío de Luz de la Casa d'Andalucía de TarragonaCiutadans Tarragona

tracking