Diari Més

Policial

Tensió entre un grup de joves i la Policia de Torredembarra durant una detenció

Segons el consistori, tot va començar quan els agents van requerir a un jove que s’aturés perquè no portava la mascareta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torredembarra va ser escenari demoments tensió dijous per la tarda durant la detenció d'un jove que va comportar l'enfrontament d'un grup de persones amb agents de la Policia Local. Els fets es van produir cap a dos quarts de deu de la nit al carrer Girona amb el passeig Miramar.

Segons explica el consistori, tot va començar quan agents de la Policia Local van requerir a un jove que s’aturés perquè no portava la mascareta obligatòria. Aquest va sortir corrents i va llençar una bossa de plàstic que duia a la butxaca del pantaló.

Els agents vaniniciar una persecució policial, però finalment, van poder aturar el jove que es va mostrar agressiu i va començar a cridar.

En el moment de l'arrest, un grup uns dotze joves es van apropar amb actitud agressiva per intentar evitar la detenció. En el moment d’intentar introduir-lo al vehicle policial, un altre jove va donar un cop de peu a un agent, fent-li caure la defensa extensible. Es tracta d’un jove que ja havia participat hores abans en una baralla a la zona de la platja de la Paella. Finalment, ajudat per altres joves va poder escapolir-se.

Una segona dotació policial va arribar fins al lloc dels fets, mentre els altres agents van aconseguir introduir el detingut al vehicle policial. Aquestva començar a donar cops de peu i trencar el vidre posterior del cotxe.

Els agents van identificar un altre dels joves del grup que en tot moment es va mostrar molt agressiu i provocador, increpant els policies i acusant-los de racistes. La Policia Local va demanar reforços als Mossos d’Esquadra per la gravetat de la situació i per la pròpia integritat física.Finalment, a les dues patrulles de la Policia Local de Torredembarra es van afegir dues patrulles dels Mossos d’Esquadra i una dotació Arro.

La bossa de plàstic, llençada pel detingut, no es va poder recuperar ja que la van recollir un joves, segons van explicar els veïns de la zona a la Policia.

Diversos incidents durant la tarda

Segons explica el consistori, durant la tardas’havien produït altres alteracions de l’ordre públic protagonitzades, molt probablement, pel mateix grup de joves. Cap a dos quarts de sis de la tarda, la Policia Local va rebre una trucada d’una usuària de la platja alertant que s’estava produint una baralla a la platja de la Paella entre un grup de joves que es trobaven a les roques, al costat del port. També hi va contactar el coordinador del servei de socorrisme que es va desplaçar al lloc dels fets amb material sanitari i va demanar presència policial. S’hi van desplaçar dues patrulles de la Policia Local que van mediar entre els joves, els quals finalment van marxar del lloc.

D’altra banda, al passeig Marítim unes noies menors d’edat van advertir als agents que tenien por de passar per aquesta zona propera a l’Oficina de Turisme perquè un grup de joves les increpava i els hi deien paraules obscenes. Al llarg de la setmana, la Policia ja havia rebut queixes de pares informant d’aquesta situació.

Quan els agents es van dirigir a la zona, van trobar un grup d’una vintena de joves, coneguts per la Policia, davant de l’Oficina de Turisme sense fer ús de la mascareta ni respectar les distàncies de seguretat. Davant les advertències dels agents, la major part en va fer cas omís.

Més tard, a les vuit del vespre, la Policia Local va rebre la trucada d’un veí informant que havia vist un jove sortir d’un habitatge deshabitat i tapiat del carrer de la Germandat. Els agents es van desplaçar al lloc i van observar que tot indicava que la casa havia estat ocupada.

Finalment, al voltant de tres quarts de tres de la tarda, al carrer de Joaquim Costa, es va produir una altra detenció d’un individu amb una ordre de crida, cerca i detenció per un Jutjat de Girona per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat.

Moment de tensió durant la detenció.

Tensió entre un grup de joves i la Policia de Torredembarra durant una detenció

El detingut va trencar el vidre posterior del vehicle policial.

Tensió entre un grup de joves i la Policia de Torredembarra durant una detencióCedida

tracking