Diari Més

Els hospitals de Lleida derivaran pacients a Tarragona i Reus per buidar llits

Actualment, el sistema sanitari lleidatà no està saturat però podria estar-ho els pròxims dies amb l'augment de casos

L'equip de mostres d'Atenció Primària de Lleida preparant-se per fer proves PCR en una residència d'Aitona.

Els hospitals de Lleida derivaran pacients a Tarragona i Reus per buidar llitsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hospitals de Lleida traslladaran pacients, tant si tenen Covid-19 com si no, a altres centres sanitaris catalans de Barcelona, Reus, Tarragona o Igualada per tenir suficients llitspoder fer front als rebrots de coronavirus que estan afectant la comarca, amb especial incidència al Segrià. S'espera quees puguin començar a fer en 24 hores.

El gerent territorial de l'ICS a Lleida i de Gestió de Serveis Sociosanitaris, Ramon Sentís, ha explicat queactualment el sistema sanitari de Lleida no està saturat tot i que puntualitza que podria estar-ho els pròxims dies si no arriba més personal i no es comencen a derivar pacients a d'altres hospitals. «El brot ha arribat abans de temps i ens ha agafat a contrapeu», ha dit.

Actualment,els llits per pacients covid destinats en tres clíniques privades de Lleida estan plens. Entre les tres clíniques (Vithas, Perpetuo Socorro i Aliança) i els dos hospitals lleidatans hi a 69 hospitalitzats, 9 dels quals estan a les UCI de l'Arnau de Vilanova i el Santa Maria de Lleida.

Sentís ha recordat que diumenge a l'Arnau es va obrir la segona planta de coronavirus, que està al 50% d'ocupació i que està previst obrir una tercera planta si fos necessari. En total, ha dit, la capacitat de llits a l'Arnau és de 75 llits. «Però per nombre de professionals només es podria atendre la primera i la segona planta», ha dit.

tracking