Diari Més

Societat

Mas Miró i Creu Roja volen obrir la residència d'estiu a Mont-roig a persones en risc de vulnerabilitat

Es tracta d’una iniciativa pionera que vol unir l’àmbit de la salut i el de la cultura i l’art

L'acord de col·laboració entre la Fundació Mas Miró i Creu Roja Espanyola a Catalunya s'ha signat avui.

Mas Miró i Creu Roja volen obrir la residència d'estiu a Mont-roig a persones en risc de vulnerabilitatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Mas Miró i la Creu Roja a Catalunya col·laboraran per tal d’obrir la residència d’estiu de l’artista, a Mont-roig del Camp (Baix Camp), a persones en risc de vulnerabilitat amb les quals treballa l’entitat social. El president de la Fundació Mas Miró, Fran Morancho, i el president de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet, han signat un acord de col·laboració per dur a terme diverses accions per millorar l’estat emocional de les persones usuàries de la Creu Roja. D’aquesta manera, les dues entitats duran a terme diverses accions conjuntament per tal d’ajudar emocionalment les persones vulnerables a través de l’art i dels paisatges que van inspirar l’artista i que el van ajudar a superar una depressió.
Es tracta d’una iniciativa pionera que vol unir l’àmbit de la salut i el de la cultura i l’art. Mas Miró es presenta a persones en risc de vulnerabilitat com un espai refugi per tal de desenvolupar les seves capacitats emocionals a través de la creativitat, la lliure expressió, la relaxació o la concentració.

Amb aquest acord es vol formalitzar els llaços de col·laboració entre ambdues entitats sense ànim de lucre a través d’accions conjuntes. La finalitat és donar una resposta davant la situació de crisi sanitària i social que actualment està succeint. Cal destacar la tasca de la Creu Roja en aquesta pandèmia provocada per la covid-19, atenent més de 220.000 persones i 420.000 intervencions directes amb accions d’inclusió social, de serveis assistencial i socials, amb especial atenció a col·lectius o a persones vulnerables.

Joan Miró va recuperar-se d’una depressió al mateix Mas Miró el 1911 i la voluntat és que aquest espai segueixi sent un espai curatiu de la mà de la Creu Roja, obrint les portes de la masia a persones vulnerables.

tracking