Diari Més

El sector turístic i de l'hostaleria de la Costa Daurada, preocupat pel confinament del Segrià

Alguns lleidatans, de vacances a Cambrils, es queixen de la precipitació de l'ordre de tancament

Tres joves de Lleida, Juneda i Vinyola que estaven de vacances a Cambrils quan el Govern va decretar el confinament de la comarca del Segrià.

El sector turístic i de l'hostaleria de la Costa Daurada, preocupat pel confinament del SegriàACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector turístic i de l'hostaleria de la Costa Daurada està preocupat per l'impacte econòmic que pot provocar el confinament de la comarca del Segrià, ja que el mercat lleidatà és important per aquest territori. El portaveu de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona (FETH), Xavier Guardià, ha apuntat que hi podrien haver algunes cancel·lacions en les reserves d'hotels, càmpings i apartaments.

A Cambrils, l'Oriol, la Maria i la Marina, joves d'Alcarràs i de Lleida, han decidit acabar de passar les últimes hores de vacances al municipi, malgrat l'ordre d'aquest dissabte. Tots ells han lamentat que el Govern els hagi donat tan poc marge de temps per retornar cap a casa.

«No és una bona notícia perquè el mercat de Lleida, com tota la conca de l'Ebre, Saragossa, Pamplona, i amunt, és un mercat important per casa nostra. Començàvem a tenir reserves, també del mercat lleidatà, i es pot notar que hi hagi cancel·lacions, tant en apartaments, hotels o càmpings», ha subratllat Guardià. Amb tot, ha assenyalat que el confinament de la comarca del Segrià no condicionarà la reobertura dels grans hotels, atès que molts dels lleidatans disposen de segona residència al territori.

En la mateixa línia, s'ha posicionat el president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la província de Tarragona, Francesc Pintado, que s'ha mostrat preocupat per l'afectació econòmica que pot generar que es confinin parts del país, perquè assegura que les facturacions han minvat moltíssim en comparació amb altres estius. «Ens falta tant volum de turista que qualsevol zona que faci un pas enrere suposa menys clients, menys turistes i més despesa. El primordial ha de ser respectar les mesures i protocols perquè no succeeixin més», ha reconegut Pintado. A més, els agents del sector turístic i de l'hostaleria temem nous rebrots a la Costa Daurada i assenyalen que això seria «catastròfic».

De fet, alguns dels restaurants del passeig marítim de Cambrils van patir aquest dissabte cancel·lacions de reserves de persones afectades per l'ordre de confinament. «Tenim clients de Saragossa, Lleida, Barcelona... Com que hi ha molt pocs estrangers, ens afecta perquè depenem molt del turisme nacional», ha valorat el cambrer del restaurant Set Mars de Cambrils, Steven Ampe. En el seu cas, la plantilla s'ha reduït de tretze a quatre treballadors aquest estiu.

Turistes lleidatans a Cambrils tornen cap al Segrià

La Maria Echevarria i l'Oriol Nadal, dos joves de Lleida i d'Alcarràs que havien decidit passar el cap de setmana a Cambrils, marxaran aquesta tarda cap a casa. La parella ha preferit arriscar-se i no retornar ràpidament perquè opinen que el Govern no els ha donat prou temps. «Amb quatre hores és molt precipitat. Vam confiar que el Govern ho faria bé i ens deixarien entrar. No som els únics, segurament hi ha un fotimer de gent gaudint de les vacances», ha lamentat Nadal. A la vegada, ha dit que l'ordre de confinament hauria de ser més estricte perquè s'aturin els rebrots del coronavirus.

La Marina Figueras, també de Lleida, fa una setmana que està de vacances amb dues amigues a Cambrils. Ella explica que dissabte van rebre moltes trucades d'amics i familiars que les alertaven de la nova situació. Per això, van trucar al 012 per informar-se si podien acabar els dies de vacances. Finalment, marxaran aquest dilluns tal com tenien previst sense que els suposi cap problema. «Divendres ni Budó ni Vergés –les conselleres- parlaven de confinament i que dissabte al matí diguessin que es tancava en quatre hores el Segrià ha sigut molt precipitat, no ens ho esperàvem», ha lamentat.

A banda, a Cambrils també fan estada altres veïns de les comarques de la Noguera o de l'Alt Urgell que respiraven més alleugerits perquè no els afecten les restriccions de moviment.

tracking