Diari Més

El confinament de l'àrea de Lleida provoca desconcert en moltes persones

Alguns lleidatans que passaven el dia a Cambrils, desconcertats davant de la nova situació

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i els tinents d'alcalde Toni Postius i Sergi Talamonte, durant la compareixença per valorar l'anunci de confinar el Segrià.

El confinament de l'àrea de Lleida provoca desconcert en moltes personesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'anunci del confinament de la ciutat de Lleida i altres 37 municipis de la comarca del Segrià aquest matí ha provocat el desconcert i l'enuig de residents de la zona que passaven el cap de setmana fora, així com d'altres persones que es trobaven allà i que han hagut d'abandonar l'àrea.

És el cas de Jaume Bosch, que en declaracions a Efe ha explicat que aquest matí, cap a les nou, ha sortit de la seva casa de Barcelona en direcció a Lleida per cuidar la seva mare octogenària aquest cap de setmana, mentre la seva germana, que és amb qui viu habitualment l'anciana, anava a la seu d'Urgell per estar-s'hi amb el seu fill i els néts.

Tot i això, ha arribat a la capital lleidatana i quan s'ha fet públic el confinament per part de l'executiu català, s'ha quedat només unes hores amb la seva mare, la seva germana ha suspès el cap de setmana a la Seu, i ell, ha tornat a agafar el cotxe per tornar a la ciutat comtal, on dilluns ha de tornar a treballar.

Per la seva banda, l'escriptora Anna Punsoda, que resideix a Barcelona, ha comentat que des de Nadal no visitava Lleida, on viu part de la seva família, i ara es troba allà des de fa un parell de dies perquè han d'operar la seva mare i volia estar amb ella.

No obstant això, aquest confinament provocarà que ara hagi de prendre altres decisions, ja que està embarassada del seu segon fill i si el tancament de la zona es perllonga durant molts dies, «igual hauré de traslladar el meu historial mèdic fins a Lleida, perquè no sé si em deixaran baixar a Barcelona per fer les visites que tinc programades».

A través de les xarxes socials, una usuària de Twitter ha relatat que aquest matí a les 10.45 ha arribat a l'estació de Sants per passar el cap de setmana a la platja de Barcelona i a les 12.00 ja tornava a estar al tren per tornar a Lleida. «El senyor Torra em pagarà els diners perduts a la reserva? I els que van marxar ahir i no poden tornar avui?», es preguntava.

A Cambrils

En declaracions a TV3, diverses persones residents al Segrià que es trobaven a la platja de Cambrils com Josua Romero o Alexandra Paisan han mostrat el seu desconcert perquè ahir s'havia informat que no hi hauria confinament i ells van decidir passar el cap de setmana fora.

No obstant això, al migdia s'han hagut d'«adaptar» i tornar una altra vegada a Lleida abans del previst.

El govern català ha acordat aquest matí el confinament perimetral de la comarca del Segrià per l'augment de casos de coronavirus a la zona, amb una important activitat de la indústria agroalimentària, mesura que es desenvoluparà d'acord a una resolució d'avui del Departament d'Interior .

tracking