Diari Més

Serveis

Endesa invertirà 114,5 MEUR per millorar la xarxa de distribució a la demarcació

Entre les actuacions hi ha incrementar la potència d'algunes estacions o instal·lar-ne de noves

Cabines de mitja tensió d'Endesa.

Endesa invertirà 114,5 MEUR per millorar la xarxa de distribució a la demarcacióEndesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa invertirà 114,5 milions d'euros en tres anys a la demarcació de Tarragona per millorar les seves infraestructures de distribució. El pressupost millorarà el servei a 586.000 usuaris.Les actuacions pretenen incrementar la intel·ligència de la xarxa d'alta, mitjana i baixa tensió a totes les comarques on opera la companyia.

Es duran a terme diverses actuacions a la xarxa d'alta tensió a 110 kV que alimenta la Costa Daurada amb l’objectiu de millorar la fiabilitat i capacitat de la xarxa elèctrica.

Es renovaran dos transformadors a la subestació de Reus que permetrà ampliar la seva capacitat i millorar la fiabilitat en l’alimentació del municipi de Reus i, per extensió, de les comarques del Baix Camp i el Tarragonès.

S'instal·larà una nova subestació al Vendrell de 110/25 kV i s'estendrà la xarxa de mitjana tensió associada per reforçar l'alimentació i el creixement de demanda a la comarca del Baix Penedès.

En els propers 3 anys, la companyia elèctrica impulsarà l’automatització de la xarxa que incrementarà, per exemple, en més d’un 13% els punts telecomandats que hi ha a la demarcació de Tarragona a finals del 2021. Així, el 2021 s’arribarà a assolir un total de 1.400 telecomandaments.

També s'adequaran222 quilòmetres de xarxa elèctrica, els quals es troben repartits entre 83 línies de mitjana tensió que transcorren per totes les comarques de la demarcació. A més a més, Endesa col·locarà sensors per obtenir i gestionar dades sobre l'estat dels elements de la xarxa a 2.200 instal·lacions de mitjana i baixa tensió.

De cara al 2022, es repotenciarà la línia de 110 kV entre les subestacions de Reus i Cambrils incrementant així la capacitat d'alimentació al mercat a l'entorn. La mateixa tasca es durà a terme al'eix d'alta tensió Tarragona-Rourell.

tracking