Diari Més

Laboral

La plantilla d'Alliance Healthcare faran vaga per denunciar «acomiadaments i persecució sindical»

La multinacional compta amb una oficina a La Canonja

Alliance Healthcare té una seu a La Canonja.

La plantilla d'Alliance Healthcare faran vaga per denunciar «acomiadaments i persecució sindical»Google Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plantilla de la multinacional Alliance Healthcare ha convocat mobilitzacions per protestar contra diversos acomiadaments i el que consideren una actitud de «persecució sindical» per part de l'empresa. Segons ha dit CCOO en un comunicat, la companyia «obstrueix la tasca dels representants sindicals» i ha fet fora a 16 persones per baix rendiment, sis de les quals a la planta de Polinyà i totes elles afiliades a l'organització. Per això, la plantilla farà vagues de 3 hores els dies 3, 6, 7 i 8 de juliol a totes les plantes a l'Estat espanyol, i una concentració divendres a la de Polinyà. Alliance Healthcare té una oficina a La Canonja.

Els sindicats reclamen a la multinacional «la readmissió immediata de les persones acomiadades i que abandoni les pràctiques antisindicals».

Segons explica CCOO, Alliance Healthcare va intentar presentar un ERTO per causa major que el sindicat va denunciar a l'Audiència Nacional perquè no estava justificat, i després en va presentar un altre per causes organitzatives i productives que també va acabar amb denuncia.

Tot això, diu el sindicat, «malgrat els beneficis econòmics que reparteix any rere any» Alliance Healthcare entre els accionistes, i malgrat que l'empresa fa «un servei essencial i la plantilla no ha deixat de treballar durant la pandèmia».

«Quan CCOO va denunciar els ERTO, l'empresa va començar a perseguir els seus representants i a dur a terme diverses pràctiques antisindicals, com la vulneració del dret d'informació i consulta i l'obstrucció de la tasca de la representació sindical de la plantilla, a més d'amenaces de sanció», diu el sindicat.

tracking