Diari Més

Territori

Volen que l'Estat pressuposti l'estudi de les mercaderies per l'interior

L’Associació de Càmpings lamenta la manca de lideratge polític en aquesta qüestió

Un tren de mercaderies i un altre de passatgers a l'estació de Tarragona.

tren de mercaderies, tren passatgers, estació de Tarragona.Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Mercaderies per l’Interior ha exigit que els partits polítics que en diverses ocasions han mostrat el seu acord amb què cal buscar una alternativa al tercer fil i desviar les mercaderies a l’interior que passin «de les paraules als fets» i han demanat que els pressupostos estatals de 2021 s’hi inclogui una partida destinada a fer un estudi de les diferents opcions. En aquesta mateixa línia, l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre ha assegurat que aquesta és una demanda que fa més d’una dècada que dura i ha lamentat que «trobem a faltar un lideratge polític per part del territori en aquesta qüestió».

En una roda de premsa per celebrar el primer aniversari de la plataforma Mercaderies de l’Interior, el seu portaveu, Eugeni Sedano, ha demanat una reunió amb el secretari de Transports del govern estatal, Pedro Saura, i amb els presidents de les comissions de Transports del Congrés i el Senat amb l’objectiu d’aconseguir-ne un compromís ferm, en la línia de veure les primeres passes reals de l’administració a l’hora d’estudiar la viabilitat d’una alternativa al pas de les mercaderies per la costa. En aquest sentit, Sedano ha explicat que a la Taula Estratègica del Corredor es preveia que amb el tercer fil es multiplicarà per vuit el nombre de trens que passaran per la costa, els quals, ha afegit, seran més llargs i més pesats. En aquest sentit, el portaveu de la plataforma va advertir que les vies se saturaran, amb una doble afectació, «en primer lloc, sobre la competitivitat industrial i, en segon lloc, sobre l’activitat turística, el dinamisme comercial i el desenvolupament urbanístic. Sobre aquesta part més empresarial dels efectes que provoca que les mercaderies per l’interior, el president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, Joan Antón, ha criticat que «als empresaris de la Costa Daurada ens condiciona moltíssim que no hi hagi una millor mobilitat de persones», ja que creu que les mercaderies passin per l’interior limita la mobilitat de turistes a la demarcació, els quals han d’anar fins a l’Estació del Camp de Tarragona, així com posa en perill als clients dels càmpings de la costa. Per això ha defensat que cal buscar una alternativa que satisfaci a tots els sectors, tant al de serveis com a l’industrial.

Finalment, Sedano ha lamentat que l’augment de les vibracions amb el pas de trens més pesats posarà en risc un monument com l’Amfiteatre romà de Tarragona, que harecordat que és Patrimoni Mundial.

tracking