Diari Més

El Vendrell homenatjarà Pau Casals i recordarà el seu nomenament com a fill predilecte

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae oferirà el 12 de juliol el concert que havia d'inaugurar el 40è FIMPC

El violoncel·lista Victor-Julien Lafarrière en el concert inaugural del 39è Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell.

El Festival Internacional de Música Pau Casals exalça Bach amb el talent del violoncel·lista Victor-Julien LaferrièreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae homenatjarà Pau Casals i recordarà el seu nomenament com a fill predilecte del Vendrell amb un gran concert el proper 12 de juliol. L'espectacle havia d'inaugurar el 40è FIMPC (Festival Internacional de Música Pau Casals), suspès per la crisi sanitària. Amb tot, aquest concert s'ha mantingut per lloar el mestre violoncel·lista i commemorar el centenari de l'Orquestra Pau Casals dins la celebració de la capitalitat de la Cultura Catalana que el Vendrell ostenta aquest 2020. L'Orquestra Simfònica Camera Musicae interpretarà una selecció de les obres que l'Orquestra del mestre va tocar el 10 de juliol del 1927, quan Casals va ser nomenat fill predilecte i va dirigir un concert d'homenatge a la seva vila.
El concert del proper 12 de juliol se celebrarà a la Plaça Nova amb només una quarantena de seients per garantir el distanciament social i reduir el risc de propagació de la covid-19. Les entrades seran gratuïtes i s'hauran d'adquirir prèviament. També està previst oferir 90 seients més al Tívoli i 30 més al Museu Pau Casals, dos espais on el concert es transmetrà en directe, alhora que també serà transmès per televisió.

El director general de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo, ha destacat aquest dimecres que el concert «mostrarà com, cent anys després, el Vendrell se’n recorda de Casals»i de l'actuació històrica que el mestre violoncel·lista va dirigir el 1927, de la qual va destinar l'import de les entrades a benefici del seu municipi.

Pardo també ha ressaltat que l'objectiu de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae es basa en «obrir les audiències, adreçar-se a nous públics, popularitzar la música clàssica, però també amb un component d’innovació important». Uns patrons que, ha assegurat, encaixen amb l’esperit fundacional de l’Orquestra Pau Casals.

De la seva banda, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha apuntat que, tot i el canvi de format del concert que havia d'inaugurar el FIMPC, «l’objectiu continua sent el d’homenatjar el músic i sobretot l’humanista». En aquest sentit, l’alcalde ha assegurat que «el missatge que es vol enviar al món, amb raó de la crisi sanitària, ha de ser que la cultura ha d’estar al capdavant de la societat per dir que no hi ha repte que no es pugui superar».

tracking