Diari Més

Transport

Dues associacions proposen millores per al servei ferroviari del Camp de Tarragona

El document 'Objectiu Tren 2024' contempla la connexió entre les estacions de l'AVE i la de la ciutat o crear el TramCamp

Proposta de millores ferroviàries al Camp de Tarragona.

Dues associacions proposen millores per al servei ferroviari del Camp de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació per a la Promoció del transport públic (PTP) i la Plataforma per la Defensa del Ferrocarril del Camp de Tarragona (PDF) han presentat el document «Objectiu Tren 2024», tot un seguit propostes de millora dels serveis ferroviaris a Catalunya. Aquest detalla els criteris i les actuacions prioritàries per aprofitar els avantatges del ferrocarril sobre la resta de transports motoritzats i doblar la seva demanda. Des de les dues associacions demanen la creació d'unprograma únic d'inversions ferroviàries cofinançat al30% per l'estat, el 30% per la Generalitat i el 40% restant procedent de la instauració de peatges i vinyetes a la xarxa viària catalana.

Entre les actuacions que consideren que són prioritàries per al Camp de Tarragona hi ha: la connexió entre l'estació d’alta velocitat i la urbana; la construcció d'un intercanviador en el punt d’intersecció amb la via Reus/Tarragona;l'adequació de l'estació de Vila-seca; i la creació del TramCamp i de l'estació Reus-Bellisens.

El document també proposa que la freqüència de trens entre Reus, Tarragona i Barcelona sigui cada 30 minuts al igual que la connexió amb el Penedès. Per als trams comuns de l'R13, R14 i R16 considera que hauria de ser de60 minuts i 120 per la resta de trams.

Finalment, aposta per la creació d'una novalínia que connectiTarragona – Cerdanyola Universitat – Girona i unintercity pel corredor del Mediterrani, que permetisuperar la barrera de serveis que hi ha entre Vinaròs i l’Aldea.

tracking