Diari Més

Empresa

Dow Chemical va facturar 1.097 milions a Espanya el 2019, un 12,7% menys

La companyia atribueix el «lleuger descens» en ingressos «principalment a la separació de DuPont i al traspàs d'alguns negocis»

Pla general de l'entrada a la planta de Dow Chemical de Tarragona.

Dow Chemical va facturar 1.097 milions a Espanya el 2019, un 12,7% menysACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multinacional química nord-americana Dow Chemical va facturar 1.097 milions d'euros a Espanya el 2019, fet que suposa un 12,7% menys que el 2018, quan els seus ingressos van arribar als 1.257 milions.

Així consta en l'informe públic de Dow Chemical Ibèrica corresponent al 2019, que atribueix el «lleuger descens» en ingressos «principalment a la separació de DuPont i al traspàs d'alguns negocis».

«Els resultats financers mostren que ha estat un any complex», apunta Dow Chemical, que ressalta que «ha incrementat valor en aquells mercats més propers al consumidor final i, en termes de producció, destaca la fiabilitat i bon funcionament de les seves plantes i centres ubicats a la Península Ibèrica».

Dow Chemical té el seu principal complex industrial a la Península a la província de Tarragona.

Es tracta d'un complex dividit en dues parts: el subpolígon nord, on es fabriquen olefines i que està situat a la Pobla de Mafumet, i el sud, on hi ha la planta de derivats d'etilè, a la Canonja.

D'altra banda, l'informe públic detalla que Dow Chemical va invertir 58 milions a Espanya l'any passat, un 8,6% més, i que va destinar 2 milions a Portugal, un 20% més.

«Les majors inversions es van destinar a projectes de millora d'infraestructures, així com a les plantes de poliglicols, d'hidrocarburs (amb activitats de preparació per a la parada programada de l'Cracker que tindrà lloc el 2021) i de derivats (especialment a la preparació i execució d'una parada programada de 3 dies en les plantes que s'abasteixen d'etilè i que va transcórrer en el primer trimestre del 2019)», especifica la multinacional.

tracking