Diari Més

Municipal

Mont-roig vol canviar el nom de l'avinguda de Príncep d'Espanya per Diversitat

L'equip de govern portarà la proposta al proper ple municipal

Imatge de l'avinguda de Príncep d'Espanya de Miami Platja.

Mont-roig vol canviar el nom de l'avinguda de Príncep d'Espanya per DiversitatGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp portarà a debat del pròxim ple el canvi de nom de l’avinguda de Príncep d’Espanya de Miami Platja per avinguda de la Diversitat. Es tracta d’una iniciativa en pro de la igualtat i llibertat afectivo-sexual i que se suma a altres propostes que el consistori està duent a terme per donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+.

La iniciativa té com a objectiu eliminar els vestigis de la dictadura franquista dels carrers i places del municipi. El consistori va rebre unapetició veïnal en què s’afirmava que el nom Príncep d’Espanya, de l’avinguda de Miami Platja, era un topònim que feia al·lusió a la dictadura franquista, cosa que va confirmar la Direcció General de la Memòria Democràtica.

Per això, i aprofitant la commemoració del dia 28 de juny, dia de l’Orgull LGTBI es proposa el canvi de nom per el d'avinguda de la Diversitat. Però la reivindicació de la diversitat va molt enllà de la identitat de gènere i orientació sexual i busca també reivindicar la diversitat cultural i social.

tracking