Diari Més

Telecomunicacions

El Govern inverteix 1,2 MEUR per connectar amb fibra òptica Valls, Montblanc i el Vendrell

La nova xarxa de 52 quilòmetres arribarà a nou municipis i vuit polígons industrials

El conseller Jordi Puigneró durant una visita als treballs de desplegament de la fibra òptica a la zona.

El Govern inverteix 1,2 MEUR per connectar amb fibra òptica Valls, Montblanc i el VendrellACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern inverteix 1,2 MEUR en el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Valls, Montblanc i el Vendrell. Amb aquestes obres es calcula que a final d'agost s'hauran estès 52 quilòmetres nous de fibra entre el Baix Penedès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà per connectar les tres capitals de comarca, nou municipis i vuit polígons industrials. Això situarà en 106 els quilòmetres de fibra òptica de la Generalitat estesa a aquestes tres comarques. Durant una visita als treballs que s'estan fent a Montblanc, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assenyalat que la fibra òptica és una «oportunitat» per al territori i un «antídot» contra el despoblament.

Amb aquest projecte gairebé 40.000 habitants del Baix Penedès -la meitat de la població- disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a finals d'estiu. Ara la fibra només arriba a Banyeres del Penedès i Santa Oliva, i ara s'hi afegiran Albinyana i el Vendrell.

Pel que fa l'Alt Camp, el 66% dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió amb la connexió dels municipis d'Alió, la Riba, Rodonyà i Valls, i quatre municipis més amb connexió interurbana -Bràfim, Puigpelat, Vila-rodona i Montferri-.

El projecte també preveu la connexió de dos municipis de la Conca de Barberà: Montblanc i Vilaverd, amb la qual cosa s'oferirà connectivitat al 39% del total dels habitants de la comarca.

Aquests treballs formen part del projecte que permetrà connectar enguany les 13 capitals de comarca que falten, i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas. El 84% de la població de Catalunya quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2020.

tracking